Hundreds är ett spel jag fick nys om på Gamatsutra – spelutvecklarporr! – som tipsade om spelet. Det är ett spel perfekt avpassat för iOS-plattformen både vad det gäller gränssnitt och utformning. Det är ett minimalistiskt spel som kan få vilken grafiker som helst att gråta av lycka. Rött, svart, vitt och gråskalor är det som gäller, allt rent, vackert och sans explosioner. Sans serifer också, om man skall vara noga.

Gameplayet är asenkelt och går i princip ut på att du skall trycka på en cirkel. I cirkeln finns ett nummer. Numret ökar ju längre du trycker på cirkeln, Cirkeln rör på sig. Om du fortfarande trycker på den när den kolliderar med något är det game over. Superenkelt och rätt beroendeframkallande.

Om Hundreds har ett fel så är det den kraftigt ökande svårighetsgraden som inte direkt är särskilt spelvänlig. Å andra sidan är spelet så enormt enkelt i sitt grundutförande att det förmodligen är svårt att göra någon form av progression i spelet.

Hundreds är ett prydligt litet spel som är vackert sammansatt, minimalistiskt och beroendeframkallande. Det har till och med vacker och stämningsfull musik. Men det är inget du kommer att gråta över att du aldrig spelat. Det kostar 38:- för alla iOS-plattoformar. Personligen tycker jag inte att det är riktigt värt det. Spelutvecklaren i mig är dock mer extatisk och älskar spelets utformning i all sin minimalistiska härlighet. Men jag fattar inte riktigt hypen runt Hundreds. Det är bra, men inte så bra.

Tre cirklar av fem möjliga.