Nyckelringsrollspelet har fått hjälp av den eminente Dan Algstrand, som med övertalning i form av att inte få betalt och en kopp kaffe med mazarin numera sitter och funderar på typsnitt.

Det här betyder att jag slipper ha ångest över att göra korkade misstag när jag skall skicka Nyckelringsrollspelet till tryck.

Jag får också hjälp utav Tove och Anders Gillbring som är utomordentligt kunniga när det gäller kontakter med tryckeri. De är så erfarna att det nästan är löjligt, kanske mest för att de har ett företag som fokuserar på att ge ut trycksaker. Tove är dessutom ansvarig utgivare för speltidningen Fenix och de båda ligger bakom rollspelet Western.

Jag är med andra ord i goda händer.

Magnus Edlund ifrån Piruett har ställt upp som betatestare (jag behöver för övrigt fler sådana) och jag tänker tvinga sambon Joakim Andersson till korrekturläsande.

Det gläder mig också att rollspelet har fått sådant enormt stöd på FundedByMe. Av den anledningen tänker jag berätta att lyxutgåvan enbart kommer att finnas tillgänglig i ett begränsat antal exemplar som är numrerade och signerade av författaren (dvs mig) och att stötta på FundedByMe är det enda garanterade sättet att få en lyxutgåva.

På det stora hela verkar vi röra oss framåt. Jag själv har börjat korrigera en del “osynliga” problem i texten, alltså sådant som jag inte lägger märke till när jag läser och skriver av samtidigt, som till exempel bristen av behov av en genremärkning på uppdragskorten och kanske en tabell över vad en by, stad eller ett magikertorn egentligen innebär.

Den största utmaningen blir att hålla mig till ett satt teckenantal. Det finns bara ett begränsat utrymme, och tanken är att spelet skall gå att spela utan att vara helt oförståeligt på det utrymmet. Tyvärr upptäcker jag att jag tagit vissa saker för givet när jag har skrivit, och det är aldrig bra, så nu tänker jag göra en utskrift av rollspelstexten och sätta mig för att korrigera och gå igenom texten en gång till.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,