Tidvatten är det femte äventyret ut i 20.000 tecken serien. Äventyret är skrivet för Babylon 5. Babylon 5 av Mongoose Publishing finns tyvärr inte längre i tryck.

20KTP_Omslag_Tidvatten

Ljusrören som hon hade tiggt till sig från en vänlig Minbari lyste upp eländet och gjorde det än mer uppenbart än det varit tidigare. Förut hade hon i alla fall kunna inbilla sig att de hade det rent och prydligt omkring sig. Prydligt var det, men bristen på möjlighet att göra sig ren eller ens torka av ytorna gjorde smutsen påtaglig. Och de trasiga kläderna, madrassen som knappt höll ihop.

Förtvivlan slog som en våg över henne. Hon hade övergivit sin karriär som framgångsrik byggtekniker för en chans att jobba på Babylon 5 och när hon kom hit fanns inga jobb att få. Nu satt hon här, tillsammans med tre mycket skickliga ingenjörer i precis samma sits. De var här för att ändra på sin situation. Där förhandlingar och diplomati hade misslyckats tänkte de ta en chans som kunde skicka ut dem genom luftslussen, eller skapa en bättre värld för de tusental som levde i stationens mage. Och det hela börjar med vatten.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,