Utposten är det fjärde äventyret ut i 20.000 tecken serien. Äventyret är skrivet för Alpha Omega.

20KTP_Omslag_Utposten

“Ni är galna som stannar här. Galna!”
“Du vet lika väl som jag att det här är en upptäckt som vi inte kan låta falla i glömska. Det här kan förändra världen. Jag har inte bett dig att stanna, jag har inte bett någon av er att stanna.”
“Du känner Anne! Du vet att hon aldrig skulle ge upp ett sådant här fynd! Du utnyttjar henne. Jag tror inte att det är en slump att hon får reda på vad det är du har hittat nu, så här nära inpå återfärden. Hon har ingen tid att reflektera, ingen chans…”
“Ingen chans att vadå Hector?” Anne klev in i rummet. Hon vände sig mot Carl. “Jag har gjort en gensekvens. Det verkar inte som att vi kan syntetisera ämnet. Vi måste stanna här och skörda det för hand. Kanske till och med bygga upp en forskarstation här.”
Hector såg uppgivet på sin fru. Han visste redan att han hade förlorat kampen, men ingen, inte ens kvinnan han älskade, skulle kunna stå mellan honom och civilisationen.

Med tungt hjärta vände han sig från sin fru och det labb han aldrig hade kunnat konkurrera med och gick för att packa sina sista tillhörigheter innan färden tillbaka till staden och säkerheten påbörjades.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,