ÄNTLIGEN får jag börja spela Awakening. Det har varit en lång väg hit. 60 timmar. Står det i alla fall på skärmen. Jag skäms lite, men inte tillräckligt för att sluta spela. Eftersom det dessutom är stressigt på jobbet är det fantastiskt hur bra ett spel är för att stänga av hjärnan lite.

Guaryn är Commander nere i Amaranthine nu, på Arl Howes gamla ägor. Jag slog ju ihjäl gubbfan (nåja, Guaryn slog ihjäl gubbfan) i Origins och med stor glädje. Den mannen är det läskigaste och mest förrädiska som gått i ett par skor.

I samband med det fick Grey Wardens hans slott, Vigil’s Keep. Jag har precis rensat ur det, träffat Anders (som är ruskigt välanimerad. Jag hade glömt den här scenen, men så har jag “bara” spelat Awakening en gång tidigare).

I’m gonna hit that with Hawke. Så det så. Fenris må lysa i mörkret, men Anders är rätt kul. I alla fall i Awakening. Kolla hur han viftar med händerna! <3 Det enda som stör mig är att det är en annan röstskådis. Men sambon förklarade det med att Justice har givit Anders tjall på stämbanden. Jag får leva med det. Jag har kommit ungefär en timme in i spelet, har blivit av med Mhairi - vilket är synd och skam, hon är en trevlig följeslagare - men har inga fler companions än Oghren (suck... äcklet) och Anders än. Jag skall leta reda på Howe (som i Origins inte heter Nathaniel utan Thomas. Undrar om han har bröder?) och flörta med honom lite. Jag har träffat den första talande darkspawnen och fascinerats över dess tunga. Jag glömde att lägga Starfang i inventariet, så jag är av med det (om det ens går att transportera till Awakening). Och ungefär så långt kommer man på en timme. Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,