Jag hade gärna tagit del av era tjänster, men nu verkar det som att ni enbart vänder er till män med era spel. Ja, jag menar, det ser ju ut så i vilket fall.

Men älskling, du vet ju att jag ÄLSKAR spel. Menar du att du har hittat en annan? Eller att någon har lobotomerat dig? Hjärntvättat dig med stereotyper?

Men älskling, du vet ju att jag ÄLSKAR spel. Menar du att du har hittat en annan? Eller att någon har lobotomerat dig? Hjärntvättat dig med stereotyper?

För ett par dagar sedan – i måndags – mötte jag den här härliga uppsynen i tunnelbanan. Det var i twittertermer oerhört lulzigt. Och igår när jag fick hem Jaws av Peter Benchley låg ett reklamblad från Amazon/ Lovefilm i mitt bokpaket. Hade jag inte sett den fantastiskt sexistiska reklamkampanjen runtom på stan hade jag kanske tagit erbjudandet jag fick. Jag gillar både film och spel. Men jag är inte sugen på att uppmuntra en fortsatt missuppfattning om att kvinnor inte spelar, inte köper spel och blir arga på sina pojkvänner/ partners om de skulle råka göra det. Vidare tycker jag att det är synd om valparna som utnyttjas i ett sådant grymt syfte. Valpen på bilden kanske inte alls stöttar ett sådant påstående! Valpen kanske tycker att det är helt okej att matte spelar spel?

Jag hade en stark lust att ta med mig en spritpenna på tunnelbanan och vandalisera affischerna, men eftersom jag är en laglydig människa så gör jag det med Pixelmator istället. Den här bilden skall jag frammana varje gång jag råkar se reklamen i fortsättningen.

lovefilm_sexism

(Ja, jag har jättemycket övning i att rita med en blåtandsmus, syns inte det :P)

Om det är någon som undrar vad Reclaim the game är så finns det information här.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,