I dagarna gick Lund 1922 av stapeln och på fredagen bröt jag en… lång period av att inte ha skrivit till konvent med att skriva till konvent. Den här gången var det Kutulu av Mikael Bergström som fick äran att bryta tystnaden.

Äventyret spelades bara av en grupp, men gruppen hade roligt, så jag tänkte att fler kanske skulle gilla att spela det. Så här är det. Om du vill spela utan de förkonstruerade rollpersonerna går det så klart jättebra det med, men tänk på att rollpersonerna bör vara kunniga i Konst och Hantverk och/ eller Historia och Arkeologi.

”Tilda af Krook, konstnär, filantrop och diverse svenska museums välgörare i över 25 års tid, gick på söndagsmorgon bort i sitt hem i Lund. af Krook lämnar efter sig en enorm mängd föremål, antika skatter så väl som hennes egen konst.

En minnesstund för Tilda af Krook hålles på torsdag, i Kulturens samlingssal. Sörjande och allmänhet är välkomna för att ta avsked av denna i sanning helt unika person som genom sin gärning betytt så mycket för svensk kultur och framförallt för Skånes museer.”

Mardrömsmosaiken – Länk till äventyret
Mardrömsmosaiken – Appendix – Länk till appendix med handouts och rollpersoner

Det är min födelsedag idag, så det passar ju att jag ger bort en present. Mycket nöje och lite vansinne.