VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Centurions träffar jag på första gången i Marsarkivet. Jag tror – men jag är inte säker – att det är en Centurion som Alenko öppnar hjälmen på för att plocka ut en kortdistanskommunikator. Centurions får ingen särskild introduktion, och det tycker jag är lite synd. De är ändå smartare än Assault Troopers och lite vassare i bettet. Jag erkänner att jag gillar Centurions enbart på grund av deras rökmoln. Jag är helt kär i taktiken de använder för att meja ner mig och min grupp. Centurions tvingar mig att röra på mig och att tänka.

ME3_Centurion

Egenskaper
Centurions skiljer sig inte jättemycket ifrån Assault Troopers de heller, men de kan avfyra rökgranater som gör livet besvärligt för mig och mina squad mates. Rökgranaterna är inte farliga, men de skymmer sikten och gör det möjligt för Centurions och vad än det är som döljer sig bakom röken att flankera mig och min grupp.

Centurions har också den eländes elektriska batongen (som jag dog av igår, tack Mass Effect) och frag grenades. Centurions har dessutom en sköld och kan dyka i och ur skydd, vilket gör dem lite kniviga att ta död på.

Overload är mycket effektivt mot Centurions, särskilt på en högre nivå. Jag har också upptäckt att en Phalanx är alldeles utmärkt mot dem, men min favorit är så klart att headshotta med en Viper. Det finns dessutom sniper scope som kan se igenom röken, och om du är sniper, som jag, så rekommenderar jag det definitivt. Ibland står Centurions helt still inne i rökmolnet (okej, inte ofta, men ibland) och då är det bara att plocka dem, en efter en.

Bakgrund
I Codex kan jag läsa följande om Centurions – Centurions är Cerberus taktiker vid fronten. Det är meningen att de skall sätta Illusive Mans strategiska mål i spel, även om de har möjlighet att improvisera beroende på hur situationen utvecklar sig.

Centurions har en modifierad M96 Mattock som är modifierad för att avfyra rökgranater.

Det är typ det som finns om denna ansiktslösa massa.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,