VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Engineers träffar jag på första gången under ett N7-uppdrag där jag skall hämta prothean-artefakter som Cerberus studerat. Egentligen tror jag att jag skall träffa på Engineers första gånger på Sur’Kesh, där introduktionen till fienden faktiskt sker med en liten cinematic och förklaring till att turrets kanske inte är så smart att ta sig an med huvudet först. Det är för övrigt något jag har lärt mig den hårda vägen. Som Engineer själv avskyr jag allt vad Turrets heter.

ME3_Engineer

Engineers är annars smarta trupper som utöver att kunna placera ut turrets också reparerar Atlas mechs, ställer upp sköldgeneratorer och beter sig irriterande mot min Shepard genom att Overloada hennes Combat Drones och egna Turrets.

Egenskaper
Engineers har en Phalanx-pistol, men deras främsta vapen är turrets som de placerar här och där (ofta på för mig mycket olämpliga ställen) och som de sedan reparerar och underhåller. Engineers har egna sköldar, och de ligger på samma nivå som Cerberus Centurions, en rejäl Overload på dem och skölden är borta.

Det som är farligt i sammanhanget är att Engineers också – som jag nämnde – reparerar sina turrets och Atlas mechs. Min strategi – fram tills igår när jag insåg hur användbart Sabotage var mot Turrets – så har jag kört Overload både på Engineers och deras Turrets och sedan plockat dem med min Viper. Det absolut bästa tillfället att gå till anfall är när Engineers håller på att sätta upp Turrets. Ett headshot då, och det resulterar i en död Engineer och inget Turret. Tyvärr är det ett ganska litet fönster jag har för att agera.

Sabotage kom jag på är AI-Hacking, typ, igår. Det har jag inte ens tänkt på tidigare men nu använder jag först Sabotage mot Turrets, och sedan slänger jag ut mitt eget. Mycket, mycket effektivt.

Jag är ju lite kär i min Viper, men en Widow, Black Widow eller Javelin kan gå rakt igenom Engineer och hans Turret på ryggen. Det är lite action i de gevären, kan man säga.

Annars kan Biotics ta hand om Turrets rätt bra också, men just nu är det som sagt som Engineer jag själv spelar.

Bakgrund
Cerberus Engineers är stödtrupper för de övriga Cerberustrupperna och håller sig undan frontlinjerna. De reparerar mechs och turrets och det är ungefär det som står om dem.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,