Jag håller på att sammanställa min karriär och mina hobbies i ett fint litet paket borta på devilkitten.nu. Där har jag bland annat samlat alla spel som jag varit med och arbetat på, samt en hel del annat skrot. Så för er som är intresserade av min yrkesverksamhet så rekommenderar jag er att ta en titt där.

Avalanche Studios

Just Cause 2 – PS3, XBox 360, PC
På Just Cause 2 jobbade jag som Lead World Designer, vilket var ett annat sätt att säga att jag hjälpte till att placera ut byar och höll oss till schemat. Jag jobbade på JC2 i drygt ett halvår, så jag hann inte med så mycket. Men varje gång du åker in i en by och du ser ett bynamn, så vet att det är jag som har placerat ut det.

Splash screen för Just Cause 2. Jag tror någon faktiskt räknade ut antal patroner på bild, men jag minns inte antal.

Sulake OY

Habbo Islands – N-Gage
Habbo Islands var ett sött litet resursmanagement/ simulationsspel. Det tog två år att göra, vi gjorde det tillsammans med Nokia. Nokia släppte det aldrig. Sulake var annars den arbetsplats som jag har trivts minst bra på ur ett arbetsperspektiv, men bland de bästa ur jobbarkompisperspektivet. Tuukka, Satu och Hannele gjorde livet värt att leva.

UDS

The Kore Gang – Wii
När jag jobbade på the Kore Gang, för nio år sedan, så var det tänkt att ges ut till Xbox. Det hände inte, studion lades ner, men helt plötsligt bara så där, så dök det upp till Wii istället. Jag var level designer på projektet, och jag har sett att en del av mina grejer finns kvar i spelet även nu, vilket så klart är väldigt trevligt.

Picofun

Cute ‘n’ Clever – SMS
Murder Mystery – WAP
Space Traders – WAP
Starship – RPG
Övriga spel – SMS, WAP
Ojojoj. Vi bara sprutade ur oss idéer, koncept, spel. Det var den överlag bästa arbetsplatsen ever. Så mycket kompetens och kreativitet har jag inte sett på ett ställe sedan… näe, jag har aldrig sett det tidigare och jag misstänker att jag aldrig kommer att se det igen. Picofun var en av de bästa introduktionerna till arbetslivet jag kunde ha hoppats på.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,