Ännu ett tips ifrån den mycket välbevandrade bloggerskan xboxflickan gjorde mig uppmärksam på att Phoenix Wright nu även finns till iPhone. Spelet kostar 38 spänn och innehåller alla fem fallen från GBA-versionen.

Det är ett charmigt spel, och jag tycker om sättet man hanterar bevis, pressar vittnen och liknande. Det är också mysig dialog, om något japansk-corny, fast det måste man kanske räkna med i den här typen av spel. Det jag tycker allra mest om med Phoenix Wright är dock konceptet.

För att klara av ett fall måste du ta med Phoenix på detektivrunda, intervjua vittnen, samla bevis och dissikera övriga vittnens utsagor. Det är ganska enkelt, om man sm jag inte kör fast (mer om det nedan), och det är även relativt mysigt i sitt ganska stillsamma klur-gameplay. Storyn är sammanhängade över alla fem fallen och det gör också sitt till för att man skall lära känna Phoenix och hans värld. Det är ett bra grepp, det ger mig mer känsla för snubben och det tycker jag om.

Det är med andra ord ett advokat-action-spel! Bara det är en big WIN! Finns inte antydan till våld någonstans, och hade jag inte kört fast i ett av de senare fallen – och då menar jag rejält fast – så hade det fått högsta poäng. Det som gjorde min fastkörning extra tråkig var att jag hade missat en grej på brottsplatsen. Om jag inte hade missat den hade jag inte kört fast, vilket ger ett negativt intryck eftersom det innebär att spelet är beroende av vissa bevis eller vittnesuppgifter för att det skall gå att köra igenom det.

I övrigt är det en ganska trevlig port ifrån Nintendo DS, men det erbjuder inte särskilt många omspelningsmöjligheter. Storyn är trevlig nog, men för den som förväntar sig en lag-simulation blir det förmodligen en besvikelse. iPhoneversionen kommer med de ursprungliga fem fallen, jag hoppas så klart på ytterligare expansioner. Phoenix Wright är en jurist jag vill se mer av på iPhonen.

Tre lagböcker av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,