Röd himmel, svart hav är det sjunde äventyret ut i 20.000 tecken serien. Äventyret är skrivet för Blue Planet 1:a utgåvan.

20KTP_Omslag_Röd-himmel_svart-hav

20KTP_Omslag_Röd-himmel_svart-hav

“Red sky at night, sailor’s delight, red sky in the morning, sailors take warning.” Fjodor King muttrade lite för sig själv där han stod på trappan till kontoret.

Nere vid bryggan kluckade vattnet, lite häftigare än vanligt men inte nog för att någon skulle reagera. Inte än i alla fall, men morgonsolen som gick upp i en strålande uppvisning i röda, orangea och rosa nyanser talade sitt tydliga språk. Det skulle bli en jävla storm. King hoppades bara att ingen var galen nog att ge sig ut på havet idag. Det skulle bli en resa de kanske inte kunde komma tillbaka ifrån, och han ville minsann inte vara den som var tvungen att ge sig ut efter dem.

Vid stranden dök två natives och en av de genlyfta delfinerna upp. “Hur ser det ut?” hojtade King medan han tog sig ner mot vattnet. “Är det lika illa som jag tror?” Delfinen lyfte överkroppen ur vattnet. Signalerade och pep. “Värre. Stor moln. Svår storm.”
“Silverfenan har rätt”, sade Jodie medan hon tog sig upp ur vattnet för att hämta lite mat till delfinen. “Det kommer att bli en helvetes storm. Och om mina knän talar sanning kommer den att vara i ett par dagar.”

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,