Välkommen till Salong Spel. Er ödmjuka värdinna inbjuder samtliga intressenter på ett samtal om spel, kultur och den påverkan spelen har på vår kultur, och förstås tvärt däremot. Vi ses på ett fik en eftermiddag per månad och diskuterar fram tills dess att vi ätit oss mätta på diskursen och eventuellt även när fiket stänger, helt beroende på vad som kommer först.

Första salongen äger rum på Vetekatten, Kungsgatan 55. Jag kommer att vara på plats någonstans runt 17:15 – 17:30.

Salongen är tänkt att delvis imitera de salonger som förekom på 1700-talet i Paris, där intellektuella samlades för att diskutera och utbyta kunskap och tankar. Den är även tänkt att tillfredsställa min egen högst personliga längtan efter det goda samtalet, där du, jag och många fler luftar våra åsikter tillsammas.

Första mötet diskuterar den här artikeln som fanns i DN igår, och framförallt vikten av, eller kanske snarare nyttan med, spelseparatistiska forum. Och med spelseparatistiska menar jag platser där nybörjare och minoriteter kan ta del av spel online utan att bli utsatta för det trash talk som ofta förekommer online och som allt som oftast är rasistiskt, homofobt och misogynt, och som i längden kan verka avskräckande.

Twittertag #salongspel
Mitt twitternick @devilkitten

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,