Den här posten är migrerad från Sidentrosor och magiska amuletter

Nu när jag har läst lite om sexuella relationer i rollspel, och hur sex avbildas (med ett par lysande undantag) i rollspel så inställer sig frågan:

Varför är våldtäkt och prostitution det “normala” sättet att ha sexuella relationer i rollspel?

Det finns en hel del material som talar för att ovanstående fråga är berättigad att ställa. Jag har funderat på det ett bra tag faktiskt, men jag har inte haft något att underbygga det med, förutom EN studie och det är Gary Alan Fines Shared Fantasy. Nu har jag även läst Gaming as Culture och där tas sexualitet i rollspel också upp. Slutsatserna är desamma som i Shared Fantasy.

Sex – normalt sex med två parter som samtycker, varav en slipper betala för nöjet – verkar vara otroligt sällsynt. Kan det ha att göra med att spelgrupperna oftast består av enbart män, och att en kärleksrelation mellan en rollperson och en annan, eller mellan rollpersonen och spelledarpersoner kan ses som gay? Bögigt? Och att det därför blir lättare att hantera det antingen som en våldskonflikt eller som en affärstransaktion?

(Edit: Joakim har utfärdat en rättelse. Det var inte en dam magikern hade med sig upp på rummet, det var en herre.)

Joakim berättade om en incident då en magiker lånat med sig en dam upp på rummet. De övriga i gruppen berättade vad de pysslade med och när det kom till magikerns tur så sade han “jag k*****r så väggarna bågnar”. Deras påhittige spelledare kom ihåg att magikern hade en fireball memorerad och lät honom följdaktligen släppa iväg den när han kom. Det är ett sätt att hantera det hela, med humor. Nu handlade det (tror jag) fortfarande om en affärstransaktion, men som berättelsen återberättades för mig, var sex och relationer ett ganska vanligt tema i just den gruppen. Finns det fler sådana berättelser? Det måste det lämpligtvis göra.

I vilket fall som helst så slogs jag också av hur begränsat rollspelsförfattare ser på sex. Det är knappt att graviditet nämns i regelböcker (vilket man kan argumentera för och emot, jag vet – det finns många aspekter som spelar in här), och det är än mer sällan MANLIG graviditet nämns i regelböcker. Tänk efter. I ett samhälle där allt kan hända, varför inte en man som blir på smällen? Det kanske vore en intressant utgångspunkt för ett äventyr. Tänk på sjöhästar.

Joakim förde fram graviditet som ett vapen. Mäktig magiker gör motståndararmén på smällen. Det finns något där, tror jag.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,