Det har varit en häftig vecka för mig här i Sverige. Intensivt umgänge och roliga sammankomster. Jag inledde starkt med pressträff – hela två journalister och en fotograf dök upp! Det blev ett par korta artiklar i lokalpressen.

Efter det blev det ett himla spring, för den salen jag skulle föreläsa i blev för liten. Det blev även nästa sal som tog emot runt 100 personer. Salen efter det stannade vi i, där gick det in 150 pers. Ett par personer fick fortfarande stå för att lyssna, men det fanns inga andra salar lediga så jag höll föreläsningen jag skulle hålla där, vilket verkade vara uppskattat. Det kommer en sammanfattning av föreläsningen på bloggen så småningom. Jag skall bara flyga till Edmonton först och försöka samla mig till jobbet på onsdag (det är Thanksgiving och jag tog en extra dag ledigt för att fixa jetlaggen).

På fredagen var det promovering i kyrkan. Det var en ganska lång och väääldigt högtidlig process. Jag höll på att börja fnissa mitt i alltihop, men både Anne och Jenny var väldigt fina när de talade om mig. Jenny höll ett fantastiskt tal. Det är alltid svårt för mig att ta in hur stort inflytande jag har haft – jag tycker själv att jag inte gör så där värst mycket. Men jag börjar förstå att jag har gjort skillnad för svensk spelutveckling och spelkultur i allt högre grad. Det är något jag jobbar med att internalisera, för det sitter en stor klump impostor syndrome ivägen för att ta in det där. När jag under stora delar av mitt yrkesverksamma liv behandlats som om jag inte hör hemma är det svårt att helt plötsligt få höra motsatsen. Att jag har gjort ett avtryck och faktiskt också något viktigt.

Fredagskvällen avslutades med en bankett och vi fick äta gott och samtala gott. Jag har dessutom fått lovat att få två doktorsavhandlingar, Jennys och Björns, att läsa så jag är jättenöjd. Annars bestod lootet av en doktorsring, ett vackert diplom med sigill och en lagerkrans.

Igår fick jag träffa barndomsvänner när vi spelade rollspel. Jag är inte helt säker på vad vi som spelare skulle göra, men vi satt fast på en ö med farliga artefakter och får. Och fyrar. Jag var jättetrött (förmodligen jetlag) så jag fnissade mest. Lars, Mattias, Jim och Andreas förgyllde dagen.

NU är det mitt i natten, jag kan inte sova, så jag sammanfattar vistelsen istället. Tyvärr får jag lämna både lagerkrans och hedersdoktorsdiplomet här i Sverige, för lagerkransen är förbjuden att ta med sig och diplomet blir lite knepigt att släpa på på flyget, men det får stå hemma hos mamma så länge, tills vi hittar ett bra sätt att forsla det på.

Artiklar:
Skövde Nyheter – Ny hedersdoktor
Skövde Nyheter – det behövs fler kvinnor i spelindustrin
Skaraborgs Allehanda