Zaeed är ett DLC till Mass Effect 2, som är gratis att tanka hem.

Nu när jag har spelat både Kasumi och Zaeed måste jag säga “briljant” på just Zaeeds loyaltyuppdrag. Som den borna Paragon jag är så hade jag jättesvårt att lämna människorna i raffinaderiet åt sitt öde och bara att behöva ta det valet – wow BioWare! Där har vi verkligen en valsituation som betyder något för mig som spelare, eftersom det inte alls är säkert att jag i slutet på uppdraget kan övertyga Zaeed om att förbli lojal med mig. Jag älskar det verkligen, att behöva tänka efter och fundera på vilka konsekvenser just det valet kan ha för mig.

Att Zaeed sedan är välmodellerad gör ju inte saken sämre. Jag tycker förvisso att hans story är lite klyschig om jag jämför med resten av crewet, men det är en bisak i sammanhanget. Uppdraget som jag får i samband med Zaeed är dessutom faktiskt riktigt trevligt. Det enda jag saknar är ett jämnare tempo i uppdraget och kanske liiite mer strid, fast utspritt på hela området istället för i slutscenen. Det känns en smula hektiskt att hålla reda på allt, inklusive en eldsprutande tank som hänger i taket. Uppdraget lider lite av “vi har ingen aning om hur långt du har kommit i spelet när du spelar det här, så vi gör svårighetsgraden lite ambivalent”.

Nu har jag faktiskt aldrig använt Zaeed mer än i hans eget uppdrag, så jag har faktiskt inte så bra koll på hur han rör sig och hur han är att ha med som teammedlem, men jag misstänker att han följer övriga teamets upplägg, och om han gör det så har i alla fall jag inga klagomål.

Lite kort, men ack så trevligt att ändligen få ta ett vettigt beslut.

Fyra legoknektar av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,