Först publicerad i speltidningen Fenix, nr 4 2010. En rad äventyrsuppslag i en spalt i tidningen. Den här spalten återkom två gånger, fast med olika uppslag.

Äventyrsuppslag
Sommaren är i annalkande och med den även sena sommarnätter och tonårsfyllor. Och vad vore sena, svenska sommarnätter utan läskiga faror att navigera? Äventyrsuppslagen för den här gången är nutidsskräck, och passar rollspel som Call of Cthulhu, Bortom och den gamla godingen Kult.

Modus operandi
På senare tid har Pildammsparken i Malmö blivit ett fokus för hela det svenska samhället. Inte för att det är en vacker park, med fontäner, trädgårdar och amfieteateranläggningar, utan för att kropparna av tre unga män har hittats i parken under korta tidsintervaller. Numera går ingen till parken på kvällarna, polisen har satt in spaningsstyrkor och hela Malmö fruktar nästa fullmåne. Det är nämligen då mördaren slår till.

Blå linjen
Hemlösa och utslagna har börjat försvinna ifrån tunnelbanans blå linje, närmare bestämt ifrån området mellan Huvudsta och Vreten. Polisen har inte gjort så mycket, eftersom det är svårt att få en överblick över den hemlösa befolkningen, och dessutom handlar det om samhällets utslagna, människor som kan försvinna vilken sekund som helst. Situation Stockholm har skrivit ett flertal artiklar, men det är först när ett gäng ungdomar spårlöst försvinner som hela affären rullas upp i rikets tidningar.

Städfirman
Av olika anledningar har rollpersonerna hamnat på en städfirma som vikarier. En dag får de ett uppdrag som är extremt välbetalt, till och med för ett riktigt kladdigt party. Städfirman accepterar så klart uppdraget och skickar iväg rollpersonerna på uppdraget. Väl på plats så hittar städarna en kropp. Uppenbarligen förväntade sig uppdragsgivaren en annan sorts städare.

Aptit på livet
En gammal vän till någon av rollpersonerna tar kontakt med denne. Vännen behöver hjälp. Han/ hon påstår sig ha utvecklat ett beroende av den mer obehagliga varianten. Ett behov av människokött. Han/ hon blev indragen i det hela på en vild fest som visst anordnades av några höjdare (regeringstjänstemän, poliser eller kanske kändisar). Allt spårade ur och det slutade med att en pojke med Downs syndrom som bodde i närheten fick sätta livet till. Knark, sprit och andra onämnbara substanser flödade och stämningen på festen var rå och brutal. Pojken grillades över öppen eld vid poolen.

En del av gästerna lämnade festen, men den gamla vännen har efteråt hört att de som gick efter mordet inte har hörts av igen. Nu behöver han/ hon hjälp. Dels att ta sig ur beroendet och dels att sätta fast de som gjort sig skyldiga till mordet.

Pingströrelsen
Det kallas för Sveriges Jonestown. Man drar i pressen också paralleller mellan församlingen och händelserna i Waco, men mannen som är ansvarig för 23 församlingsmedlemmars död i den lilla pingstkyrkan i Tibro finns ingenstans att hitta. Samtidigt i Mariestad börjar en ung, karismatisk kvinna samla stadens yngre medborgare omkring sig, och hennes rykte rör sig så långt utanför stadens gränser att det kommer ungdomar från Skövde, Göteborg och Skara för att lyssna på henne.

Gamla goa Göteborg
Något rör sig under staden Göteborg. Seismiska mätningar har registrerat en rad miniskalv runtom i staden och näraliggande områden. Ett hus har rasat på gränsen mellan Partille och Göteborg, och på Chalmers är man mycket oroade över vad de här miniskalven kan innebära. Det finns ingen logik i dem, och det går heller inte att förutse var de kommer att framträda härnäst. Västtrafik har fått ta emot mycket kritik för att de vägrar köra sträckan förbi Järntorget, efter att en spårvagn vält och skadat ett flertal resenärer. Skalven är så vitt man kan förstå centrerade runt Hvidfeldtska gymnasiet.

Semesterplågan
Hemma ifrån semestern i Egypten börjar familjen Svensson uppvisa intressanta personlighetsdrag och beteende som de tidigare aldrig haft. Familjen Svensson blir snart löpsedelsmaterial när deras yngsta dotter hittas i hemmet, nöjt plaskande i övriga familjens blod. Dottern får psykiatrisk vård, placeras i fosterhem och det verkar vara det. Tills dottern återigen återfinns i hemmet, plaskande i fosterfamiljens blod.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,