Idag är det 12 dagar kvar på finansieringsperioden för Nyckelringsrollspelet. Om inget spektakulärt händer på dessa tolv dagar kommer min timeline att se ut som följer:

12/5 – idag – insamling av feedback på rollspelet och korrekturläsning.
13/5 – Kartor, bilder och korrekturläsning. Slutgiltiga texter och bilder skall finnas på plats.
14/5 – Text redo att sättas – inga större förändringar kommer att ske efter detta datum.

Efter det behöver jag invänta min originalare så att han hinner sätta rollspelet. Under tiden kommer jag att leta reda på och beställa material i form av 50 lyxutgåvelådor, med eller utan tryck, det återstår att se hur mycket det kommer att kosta; köpa portoförsedda postpåsar till alla 58 exemplar som kommer att skickas ut till alla de fantastiska personer som backat upp rollspelet, köpa in tärningar och pennor och så klart även nyckelringar att montera rollspelet på.

Som det ser ut nu kommer det att finnas fem lyxutgåvor över, så i princip betyder det att alla som backat med 200:- eller mer kommer att få en lyxutgåva och fem personer till. Kalkylen ser bra ut, det kommer att bli ett litet överskott som jag kommer att använda till ett kommande projekt, alternativt till en engelsk utgåva av rollspelet. Visar det sig att intresset för det svenska rollspelet är större än det som redan påvisats i crowdsourcingprojektet kommer jag att beställa ytterligare en utgåva på 100 ex, men den gången utan lyxutgåvan. Lådor har visat sig vara… besvärliga. Och pennor också för den delen.

Jag skall också prata med Designtorget och SF-bokhandeln för att se om det finns intresse att sälja de exemplar som finns över i deras butiker. Det kommer också att finnas ett litet lager att införskaffa här på discordia, men mer om det när det är tryckt och färdigt.

Just nu finns inga förseningar vad det gäller rollspelet, men det kan hända att datumen förskjuts något eftersom jag har en jobbig hemsituation med en sjuk far och en sjuk farbror. Båda är illa däran, så läget är inte helt stabilt. Oavsett vilket kommer jag att flagga för förseningar här på bloggen och skicka meddelanden via FundedByMe.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,