Giftlaboratoriet är det tjugotredje äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet och är gjort för Classified Information.

20KTP_Giftlaboratoriet

“Politovskaja, Litvinenko… skulle inte förvåna mig om Rjazanov råkar ut för något heller. Det är bara tre av tusentals. Tre. Av. Tusentals.” Grigorij Alibekov satte punkt för varje ord genom att sticka ett benigt finger i Alekseys arm, ett beteende som inte direkt tilltalade Aleksey, men Alibekov var hans överordnade och dessutom full som ett ägg. När Gigorij blev full som ett ägg var det inte ovanligt att folk fick sparken åt höger och vänster och Aleksey ville inte förlora jobbet. Full chef eller ej. Han skulle så klart vara tvungen att rapportera Grigorij.

Men Aleksey var orolig. Att nämna Rjazanov i öppen konversation på det viset var inte så vist. Inte för att Aleksey egentligen trodde att det skulle göra någon skillnad.

Bara ett par veckor senare var Grigorij Alibekov ersatt med en yngre officer, hade flyttat till sin hemprovins och dött av en oförklarlig hjärtattack. Aleksey i sin tur hade drabbats av botulism och avlidit på ett sjukhus i Moskva. Giftlaboratoriet hörde och såg allt.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,