Det är inte ofta jag blir så här förvånad, men i förmiddags på väg till ett par medexilsvenskar på våffeldate fick jag reda på att äventyret jag skrev till Western IV i samarbete med Tove och Anders Gillbring och illustrerat av den lika eminenta Lukas Thelin tog hem ett pris.
GothCon pågår för fullt och jag är lite svartis faktiskt. Jag hade gärna varit där i år, för Western IV har sin premiär i tryckt format på konventet. Jag har skrivit om hästar, voodoo och sjukdomar och det hade inte varit fel att få hålla det i handen på studs. Nu får jag istället vänta på att det (och förhoppningsvis en rejäl laddning svenska rollspel) kommer via paket någon gång i april.

Fenix_IngHamblysMaskin_stor

Jag tröstar mig med att speltidningen Fenix läsare valde ut Ingenjör Hamblys maskin till den bästa artikeln i Fenix under 2015. Med tanke på den konkurrens som råder om titeln och med tanke på hur skickliga mina kollegor som skriver för tidningen är så är jag näst intill golvad av nyheten. Äventyret satt långt inne, det skall erkännas. Det var något jag kämpade med att få ur mig, eftersom jag skrev det under en period när jag mådde rätt dåligt. Att få den här sortens erkännande för mitt slit värmer om hjärtat. Jag har alltid haft en viss osäkerhet runt hur mina texter tas emot, i synnerhet artiklar och liknande, så att tilldelas det här priset är något jag uppskattar mycket. Det betyder att jag inte sviker läsare genom att skriva något de inte gillar.

Min favoritperson i äventyret är den häcklande och våldsamma Jasper Lindstrom. Om jag någon gång spelleder Western IV själv tänker jag ha med honom i äventyren jag tillverkar, för han är så obehaglig och läskig att jag knappt fattar att jag skrev honom.

Jag gillar också mitt engelska agentpar, makarna Pennyworth. De är kontraster till varandra och de älskar varandra högt, kanske just därför. De är lite för bra för att låta ligga orörda.

Annars är den största favoriten Lukas fantastiska omslag till Fenix som han gjorde baserat på äventyret. Det är så lurigt diskret att det kräver både en och tre tittar innan myntet faller ner.

Jag blev jätteglad över att artikeln tog hem priset och jag kan inte annat än tacka alla er som röstat på Ingenjör Hamblys maskin. Om ni vill får ni gärna lämna en kommentar och berätta vad det var som gjorde att just ni röstade på äventyret.