Idag tänkte jag framhålla en av mina hjältar inom spelbranschen. Jag har många, men Jane McGonigal är nog den enda speldesignern jag faktiskt skulle vilja vara själv. Hon är entusiasmerande, intelligent och framförallt jobbar hon med alternate reality games.

McGonigal har designat ett spel som i skrivande stund går att spela, oavsett var du bor. Det heter Evoke och jag rekommederar det verkligen. Bland annat har det fått mig att öppna ögonen för afrikanska gadgets. Mycket fascinerande. Mer om Evoke kommer när jag har spelat lite mer och kunnat ta in mer av mekaniken bakom.

McGonigal har också varit på TED och pratat, och jag har haft förmånen att få lyssna på henne på GDC vid något tillfälle.

Så nästa gång någon frågar vad jag vill bli när jag blir stor, så skall jag svara “Jane McGonigal”.

Lyssna och njut.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,