Love letter är ett spel som handlar om att skicka kärleksbrev. Spelet går ut på att vara den som vinner prinsessans tillgivenhet genom att se till så att dina kärleksbrev är de som kommer fram.


För att nå fram med ett kärleksbrev måste du som amorös kontrahent se till att skaffa dig allierade i jakten på kärlek.

Spelet är utgivet av AEG, ett företag som är väldigt brett i sin utgivning. Tidigare har jag spelat Thunderstone som är ett av deras samlarkortspel, men att jämföra Thunderstone med den här lilla juvelen vore helt uppåt väggarna, inte minst för att spelen är så olika i omfattning.

Spelet är förpackat i en charmerande liten sammetspåse och innehåller regelhäfte, 16 spelkort, 4 referenskort och en liten hög kärlekstecken som består av röda trämarkörer.

Spelkorten representerar alla de inneboende på slottet som har kontakt med prinsessan, inklusive prinsessan själv. Den spelare som i slutet på en spelrunda sitter med högst rankat kort får ett kärlekstecken av prinsessan, och på den vägen är det.

Love Letters är ett litet, enkelt spel som påminner mer om klassiska kortspel än några mer komplicerade berättarspel, men det kan jag tycka är en fördel. Spelet tar upp väldigt lite utrymme och för mig känns det som en klar fördel. Det går att ha i fickan och spela nästan var som helst. Lätt att släpa med på café och spela över en fika med andra ord. Det tar heller inte längre tid än ungefär en halvtimme att spela, så det är inte en stor tidsinvestering heller.

Mekanikmässigt är det mer strategi i spelet än vad det först kan ge intryck av. Varje kort har sina egna regler och för en spelare som vill vinna är det bra att ha koll på vilka kort som är i spel. Det är inte alltid taktiskt fördelaktigt att spara det högst rankade kortet, med andra ord gäller det att tillämpa list och slughet för att vinna prinsessans tillgivenhet.

På det stora hela tycker jag att det är ett prisvärt litet spel och i rätt sällskap kan det bli hur roligt som helst.