VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Nemesis dyker upp första gången under ett N7-uppdrag för mig, men jag tror att tanken är att de skall introduceras under Priority: Citadel-uppdraget. Jag gillar Nemeses av ett flertal olika skäl. Det första är att jag tycker om att det finns uttalat kvinnliga trupper bland Cerberus-soldaterna. Det hade varit förolämpande om så inte hade varit fallet. Det andra är att jag gillar prickskyttar. Även när jag själv blir prickad.

ME3_Nemesis

Egenskaper
En Nemesis har ett prickskyttegevär av typen Widow som tacksamt nog dessutom är utrustat med ett lasersikte. När du börjar se röda streck i luften så vet du att det är dags att ta skydd.

Nemeses har sköldar, men de är också mycket, mycket försiktiga på slagfältet. De går sällan ur skydd utom för att försöka pricka mig eller mina squad mates, och om de rör sig så är det för att hitta en annan position att campa ifrån. De har också raketstövlar (!) vilket fick mig att börja asgarva vid något tillfälle. Det var förmodligen inte tanken. Raketstövlarna använder Nemeses för att ta sig upp till högre mark och kunna sitta där och skjuta. Jag vill också ha raketstövlar.

För att undvika att bli avpolleterad av en Nemeses är det viktigt att flytta sig ofta från skydd till skydd, använda combat rolls och se till så att Nemeses aldrig sitter högre än jag själv gör, då blir jag ett öppet mål. Jag har hittills använt Overload för att ta ner sköldar och stagger Nemeses nog för att själv kunna pricka dem.

Nackdelen med Nemeses är att de ofta parar ihop sig med Cerberus andra kvinnliga trupptyp, Phantoms. Phantoms är dödliga på nära håll, och det kan mycket väl hända att spanandet efter Nemeses gör så att Phantoms kommer för nära.

Bakgrund
Nemeses är Cerberus prickskyttetrupper som blivit cybernetiskt förstärkta med diverse implantat för att klara av Widow-geväret. Enligt Codex har inga Nemeses tagits levande ifrån slagfältet, eftersom de är utrustade med självmordsmekanismer som tar död på dem hellre än att låta dem falla i fiendehänder.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,