VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Harvestern dyker upp första gången för mig när jag är ute och räddar en Turiansk patrull. Den gjorde ett kort gästspel tidigare på Palavens måne, men här är den en del av striden. Harvestern dimper ner som en science-fictiondrake ifrån skyn och med sig har den trupper. I Mass Effect handlar det om Cannibals, Marauders och Husks.

Den här harvestern kommer ifrån Mass Effect 2 och syns på Tuchanka under Rite of Passage för Grunt.

Den här harvestern kommer ifrån Mass Effect 2 och syns på Tuchanka under Rite of Passage för Grunt.

Det här betyder att närhelst en Harvester flaxar förbi på himlen så är det dags att hålla ögonen på marken. Det finns en achievement i Mass Effect 3 knuten till Harvester, Giant Killer.

Egenskaper
Harvestern har egentligen inte så där jättemånga egna egenskaper. Den har en kraftig kanon som den attackerar med, men det största hotet ifrån den är inte kanonen som sagt, utan marktrupperna.

Harvesters har kraftig armor som kräver tunga vapen, Incinerate, granater eller liknande för att sänka, men taktiken mot Harvesters har för min del alltid varit att mata på med min Scorpion V, Incinerate medan jag laddar om, och sedan köra på igen. Warp fungerar också bra.

Bakgrund
Harvesters har funnits med sedan Mass Effect 2, men då släppte de istället för Reapertrupper eldsprutande rachniliknande prylar som kallades klixen. Jag vet inte om Harvesters kan klassificeras som “riktiga” fiender, men de är ett rätt trevligt tillskott på slagfältet.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,