VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Phantoms dyker upp första gången på Citadellet när jag skall rädda rådet ifrån Cerberus och Udina. De smyger in som sidsteppande ninjor på speed. Phantoms är livsfarliga på nära håll, och de är verkligen snabba, så det gäller att se upp för dem. Phantoms rullar in strax efter att Shepards skyttel kraschat, och de verkar dela en hel del egenskaper med den gode Kai Leng.

ME3_Phantom

Egenskaper
Phantoms är i första hand melee-fiender. De har ett svärd som liknar Lengs och någon slags projektilvapen i högerhanden. Det har hänt att mina squad mates har blivit dödade av Phantoms, och då verkar det som att det inte går att återuppliva dem under striden.

Phantoms har biotisk rustning, och kastar sig mellan skydd medan de avancerar för att gå in i närstrid. I närstrid är de som sagt var livsfarliga, i alla fall för en Sentinel och en Engineer, så jag försöker alltid att ta ut dem innan de är nära nog att anfalla. Problemet med Phantoms är också att de använder cloaks, så det är inte helt lätt att hålla koll på dem alla gånger. De kan dessutom hela sig själva, så en Phantom som är nästan död är ingen garanti för att Shepard inte kommer att bli tjurrusad en stund senare av en Phantom med full hälsa och full rustning.

Phantoms är som sagt livsfarliga i närstrid. De kan döda med ett slag. Stasis, Singularity, Incinerate, Throw, Warp och Cryo Blast fungerar bra på Phantoms. Jag har använt mig av ett Turret som jag kastar bakom Phantoms, och en Combat Drone som får flanka plus en redig Overload, sedan gäller det att döda dem innan de hunnit fram till min squad. Jag rekommenderar inte att gå upp mot en Phantom med prickskyttegevär om du inte är väldigt säker på att sikta.

Bakgrund
Phantoms verkar vara din run of the mill Cerberussoldat. Det står inte så mycket om dem i Codex, så jag antar att de är de gamla vanliga rasisttomtarna som sprungit till Cerberus för att få hjälp.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,