VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Kai Leng introduceras ordentligt första gången på Priority: Citadel II där han deltar i kuppen mot rådet. Leng försöker döda den salarianske rådsmedlemmen, och beroende på vad som hänt tidigare i spelet kan antingen Kirahee eller Thane Krios stiga emellan och skapa lite motstånd för Leng.

ME3_Kai Leng

Men Leng har funnits med i Mass Effect-universat sedan böckerna introducerades. Han dök först upp i Mass Effect: Retribution, och det är tydligt att Leng har någon form av militär bakgrund eftersom han är en del av N7-programmet som även Shepard är en del av. Han har dock blivit utkastad därifrån.

Även om Kai Lengs närvaro känns igenom stora delar av spelet så tycker jag ändå inte att han får tillräckligt mycket utrymme, särskilt inte som antagonist, men överlag tycker jag att spelet är lite kort (det är ju “bara” 35 – 40 timmar) och det färgar så klart även min upplevelse av Leng.

Egenskaper
Kai Leng är en seg jävel med cybernetiska implantat som gör honom snabb som vinden. Han kan också regenerera sina sköldar. Som Engineer tyckte jag inte att Leng var så där jättehet. Han är snabb, ja, men en Combat Drone, ett par Turrets och en hel hög Overloads senare så är han död. Jag upplevde samma sak på Thessia. Jag hade kunnat övermanna honom där med. Som en bossfight räknat är jag inte imponerad av Lengs egenskaper, men å andra sidan lyckades jag hålla honom på avstånd. Det kanske hade varit en annan sak om vi hade gått i närstrid?

Sättet att besegra Leng på är i vilket fall som helst att nöta ner hans sköldar med allt du har, och sedan slå hårt. Leng har inte mer armor än någon annan fiende så så fort de irriterande sköldarna är borta är det bara att attackera.

Bakgrund
Kai Leng är som sagt var Systems Alliance ifrån början, men hans främlingsfientlighet fick honom slutligen utkastad ifrån alliansen då han mördade en Krogan i en bar på Citadellet. Hans rasism och stridsskicklighet fick Cerberus att uppmärksamma honom, och Illusive Man fritog honom ifrån fängelset.

Leng är Illusive Mans handy man. Han är obrottsligt lojal, uppgraderad och livsfarlig. Förutsatt att man inte heter Cmdr Shepard.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,