Fenix Awards har vilat i ett par år under pandemin, men jag vet att både Tove och Anders var och är angelägna om att fira svenska speltillverkare på olika sätt. Fenix Awards syftar till att uppmuntra de av oss som jobbar med rollspel på olika sätt.

För min del hoppas jag att du är intresserad av att nominera de av oss som kanske inte alltid får möjlighet att synas i rollspelssverige. Jag tänker på marginaliserade grupper inom hobbyn, som kvinnor, icke-binära och transpersoner, men även rasifierade individer som inte vanligtvis har mycket utrymme i en ganska vit, manlig och hetero-fokuserad hobby. Så – för Toves skull för att jag vet att hon hade älskat det – så hoppas jag att du vill nominera bland de som kanske inte annars får så mycket glada tillrop.

Tove var en varm och generös människa med mycket tillit till mänskligheten. Även om hon kanske snubblade ibland, som vi alla gör, så var hon mer än villig att lära sig och hon hyste en djup respekt för människor i allmänhet. Så för Tove. Gör det ett år att minnas.

Nomineringarna är öppna fram till den 12:e februari.

Nominera här