Skapartrilogin är 140 på listan och det 46:e äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet och är skrivet för Puppetland, som jag rekommenderade i Fredagsreglerna för ett tag sedan.

20KTP_Omslag_Skapartrilogin

Det var en gång för länge sedan, eller kanske långt in i framtiden, en kung över Dockriket som hette Mr Punch. Mr Punch var en elak, självisk docka. Han gjorde mest sådant som han själv ansåg vara rätt, även om det skadade hans undersåtar. Dockorna som bodde i Dockstaden var olyckliga och ensamma. Mr Punch hade utfärdat ett dekret om att alla dockor som befann sig i Dockstaden var tvugna att vara glada hela tiden. De som inte gjorde som Mr Punch sade fick en påhälsning av Nötknäckarna. En samling dockor som glatt lydde Mr Punchs minsta vink. Bland Punchs pojkar fanns även de mest fruktade dockorna av dem alla, de dockorna som Punch skapade när han en natt smög in i Skaparens hus och slog ihjäl honom. De dockorna är gjorda av Skaparens eget kött…

Men Docklandet levde inte helt i elände. Bortom sjön av mjölk och kakor hade fröken Judy skapat en tillflykt som kallades Tillflykten. Ett ställe där dockorna kunde leva utan fruktan för Nötknäckarna. Det var nästan som Docklandet hade varit innan Mr Punch dödade Skaparen. Judys högst värderade ägodel, var en tår som hon fångat från Skaparens öga strax innan Mr Punch dödade honom. Med den hoppas hon kunna återuppliva Skaparen.