Jag fick äran att vara med i podcasten Spelskaparna när jag var i Sverige i Augusti. Jag och Olle Landin pratade bland annat om verktyg, vikten av goda arbetskamrater samt tiden när det inte fanns toapapper på UDS. Those were the days. Numera är det choklad på jobbet på internationella chokladdagen.

Ärligt talat var det skönt att bara prata jobb, gränssnitt, level design och editorer. Det var länge sedan jämställdhet var mitt enda fokus på föreläsningar och i radioprogram, men det är fortfarande lika skönt att det inte är det enda jag uppdras att prata om.

Lyssna på Spelskaparna. Och lyssna särskilt på avsnittet med Jenny Brusk. Det är hysteriskt roligt när hon pratar om Wannabe och konferenser där snubbar har hyrt in psykologer för att ta reda på vad “kvinnor vill ha” istället för att anställa tjejer.

Jag borde också ha nämnt i podcasten att det finns mängder med duktiga tjejer i Sverige som jobbar med spel. Linda Kiby, Sus och Malin på Paradox. Frances med flera på DICE. Vi börjar bli en hög nu. Det är skönt att se och höra.