Zombie Lane från Digital Chocolate är ett spel med facebookmekanik som transporterat sig till iPad. Inte helt lyckat, skulle jag vilja påstå. På Facebook finns en viss möjlighet att återkomma senare, att spela andra spel och sedan återkomma till Zombie Lane, medan iPaden förvisso även den har de möjligheterna, men det är inte riktigt det jag tänker på när jag startar upp mitt spel.

Mekaniken är Facebook-enkel. Peka och klicka, och så gör spelet mer eller mindre det du vill. Premissen är som följer. Världen har gått under, zombiesarna har tagit över grannskapet och din uppgift är att se till så att de inte löper amok i din trädgård. Till din hjälp har du din familj (som du questar för att få tillbaka) och dina grannar (Facebookvänner och ett par botar). Det är inte svårt, och det är ett rätt roligt ämne, tycker i alla fall jag.

Du har ett hus som du kan bygga ut med hjälp av material du hittar i världen och det finns olika vapen att välja emellan för att jaga zombies med. Du kan, precis som i andra Facebookspel, odla mat, och i det här fallet är det maten (eller pengar!) som ger dig din energi. Du har lite olika outfits du kan klä din avatar i och det finns en mängd dekorationer att köpa för att ta hand om ditt hus och så vidare.

På det stora hela känns det oengagerande och pinsamt Facebookigt. Det kanske är plattformen som gör det, eller så är det det faktum att när det stryker zombies runt husknuten så har jag viktigare saker för mig – tycker jag – än att plocka upp soporna.

Jag tycker också att precisionen i spelet är dålig. Jag är övertygad om att det är lätt att peka på en bit skräp på marken med en muspekare, men fingertoppar är liiite bredare än så, och jag får känslan av att det är ungefär samma triggerarea på iPaden som det skulle varit för en muspekare. I don’t like it. Och jag fattar heller som sagt var inte poängen med att plocka skräp.

Jag vill spela mycket, det är därför jag har det på iPaden, medan spelet i sig begränsar mig. Såvida jag inte betalar för nöjet att få spela. Jag köpte lite cash in game för att testa, men jag tycker det är fasligt dyrt överlag. Det är inte mycket bang jag får för mina bucks. Jag rekommenderar det inte till iPad. Men det kanske är kul på Facebook, eller om man kopplar sitt Facebook-konto till iPaden. Det har jag inte gjort, för jag är inte så förtjust i Facebook längre.

En och en halvrutten zombie av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,