Jag spelade, något förvirrad, PuzzleQuest på nätet för några år sedan. Det är egentligen en mysko mix av Bejeweled och något slags rollspel, men den versionen jag spelade hade ingen möjlighet att spara. Så skaffade jag mig en iPad, det gick ett par månader, och så helt plötsligt så hade jag skaffat mig PuzzleQuest 2. Som också är en mysko blandning mellan Bejeweled och ett rollspel.

För det första är spelvärlden helt gigantisk. Jag har nu spelat i åtminstone 12 – 14 timmar och jag har inte kommit igenom hela spelet än. För det andra är det ett beroendeframkallande spel. Om Bejeweled är illa är PuzzleQuest 2 sju resor värre. Det går helt enkelt inte att sluta.

Attack!

Jag spelar en magiker som skall rädda en liten by från goblininvasion. Det betyder att jag måste ge mig ut på äventyr, hitta Goblinkungen, slå ihjäl en mängd olika stackars varelser som inte har gjort mig något, hitta skatter, levla upp, fixa ny utrustning, hitta nya vapen och i stort sett bete mig som hjältar gör lite allmänt så där. Som ett egoistiskt svin som anser att ändamålen helgar medlen. Men det är en diskussion för ett annat tillfälle kanske. I vilket fall som helst skiljer sig PuzzleQuest 2 på ett områden från resten av de generella och ganska stereotypa rollspel som finns på iPad. I striderna spelar jag bejeweled. Eller vad ett sådant pusselspel nu heter när det inte är PopCap som har gjort det. Det finns olika färger på juvelerna, och de ger mig olika sorters mana som jag använder i olika sorters attacker. Det finns också dödskallar som orsakar skada bums och handskar som är actionpoäng som tillåter mig att spöa med vapen istället för besvärjelser. Man skulle kunna tycka att det här skulle kunna bli repetitivt. Men nej. Det ÄR så kul. Framförallt är det ett spel som är perfekt att spela på bussen eller tåget eller tunnelbanan. Korta spelomgångar, stora belöningar. Beroendeframkallande.

Nackdelen med PuzzleQuest 2 är att jag inte har en aning om vad jag skall lägga mina poäng på när jag levlar upp. Jag vet bara att det är bra att bli bättre, så jag kämpar på. Och eftersom jag är en magiker försöker jag så klart lägga poöngen där magiker traditionellt sett måste vara starka, det vill säga jag är smart. Jag har dock inte en susning om hur det påverkar spelet, och det är lite trist. Jag vill ju veta hur mina hårt intjänade erfarenhetspoäng främjar mig i mitt stridande.

I sammanhanget är det en mindre grej. Jag gillar verkligen PuzzleQuest 2. Det är som en drog jag bara inte kan sluta med. Fint som snus, som min sambo skulle säga.

Fyra berusade isbjörnar av fem möjliga. Eventuellt ser de dubbelt.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,