Klicka på bilden för att läsa äventyret, eller högerklicka för att tanka hem det i PDF-format.

79. Under isen – Fear Itself

20KTP_Omslag_underisen

Artikel ur Svenska Dagbladets nätupplaga:

Femtonåring försvunnen

En femtonårig flicka är sedan onsdagsförmiddagen försvunnen ifrån sitt hem i Skåhult, polisen har satt in en stor spaningsstyrka.

“Vi har satt in alla tillgängliga resurser i sökandet efter flickan” säger Petra Salomonsson vid polisen i Skråhult till TT.

 
 
 
 

Ursprunglig post på discordia

81. AskanFU

I skydd av mörkret smög sig den lilla gruppen ut genom genom de grova betongbarrikaderna. En samling tilltufsade män och kvinnor som lämnade den enda tryggheten de hade kvar för att leta reda på vad som kallades Shangri-La eller Paradiset i de rykten som spreds från mun till mun, från öra till öra, alltid i viskningar och alltid i hemlighet.

Kejsar Urban må ha skapat den trygga betongzon som omgav det lilla samhället som vuxit upp i askan, men som en av de före detta psykologerna i lägret sagt när tre av kvinnorna fått spöstraff för att de inte ville ingå i kejsar Urbans harem, han hade inte alla indianer i kanoten

Ursprunglig post på discordia

87. Laka-KåffaGötterdämmerung

Fiskemännen som hade samlats på den rökiga krogen i hamnen tystnade ett slag när Run-Erik Varg från Torsö kom insnubblande i värmen. Blek som ett lakan och med blodet rinnande ifrån näsan och ett jack över ögat proklamerade han med en röst som skakade värre än en storm i en träkrona “jag såg henne. Jag såg henne. Laka-Kåffan. Utanför Dillö. Hon drog ner Karles båt. Laka-Kåffan!”

Med de orden drällde Varg rätt ner i backen, avsvimmad och med blodet rinnande ner i hans skitiga hår och på fisk- stinkande kläder. Männen runt bordet satt som slagna. Laka-Kåffan var tillbaka!

Ursprunglig post på discordia

89. Spöksonaten – GURPS Horror

BV_20KTP_Spöksonaten

Vinden visslade utanför husknuten, ett ödsligt och övergivet ljud som bara förstärkte känslan av isolation och ensamhet i huset. Den gamla byggnaden suckade och satte sig ytterligare lite i vinden. Med blåsten följde kalla drag längst golvet som ett brev på posten. Marlings herrgård var ett vackert men förfallet hus och snart skulle det rivas. Det var bara ett par veckor kvar av dess existens, men det visste inte huset.

När byggarna kom för att montera ner det som fanns kvar började olyckorna ske. Män som föll handlöst ifrån taket, säkerhetslinor som släppte utan anledning, brutna ben i trapporna. En av byggarna trampade på en spik och utvecklade blodförgiftning på bara några timmar. Verktyg som gjorde uppror mot de som höll i dem, mat som skämdes övernatt och oändliga småskador i form av klämda fingrar, stukade fötter och fallande väggdekorationer. Byggföretaget bröt kontraktet med ägaren och Marlings herrgård stod där den alltid stått, lite tröttare, lite slitnare.

Ursprunglig post på discordia

99. Cordyceps SinensisHunter the Vigil

I den illa upplysta kinabutiken hade Murdoch hittat vad han behövde. Den lilla kvinnan hade nickat kort när han på trevande kantonesiska beskrivit vad han behövde.
“Det är starkt preparat” hade hon sagt. “Växer på en särskild plats. Ta inte för mycket.”
Murdoch lyssnade knappt på kvinnan. Han hade betalat ett hutlöst pris för svampen och var näst intill kallsvettig när han kom hem och kunde tillreda den. Smärtan från cancern fick svetten att rinna, droppa i ögonen och svida i munsåren. Som ett resultat av smärtan lade Murdoch inte heller märke till hur blek svampen var, eller den underliga muskartade doften som steg ifrån den. När Murdoch väl fått i sig sin dos släppte smärtan, som ett under, av den smärtstillande placeboeffekt han förväntade sig. Han gick tacksamt och lade sig på soffan.

Mannen som tre timmar senare med ryckiga rörelser satte sig upp var inte längre Randolph Murdoch, utan något helt annat. Han visste bara inte om det än.

Urpsrunglig post på discordia

Med reservation för ändringar

Naturligtvis är den här listan med reservation för ändringar och tillägg. Jag har tagit som vana att skriva äventyr direkt efter att jag recenserat något, så att jag skall ha spelet färskt i minnet när jag skriver.

Jag har också delat in sidan i flera delsidor för att det skall bli lättare att få en översikt.

Nr. 1 – 25
Nr. 26 – 50
Nr. 51 – 75
Nr. 76 – 100 – du är här
Nr. 101 – 125
Nr. 126 – 150
Nr. 151 – 175
Nr. 176 – 200
Nr. 201 – 230