Klicka på bilden för att läsa äventyret, eller högerklicka för att tanka hem det i PDF-format.

162. Skapartrilogin – Puppetland

20KTP_Omslag_Skapartrilogin

Det var en gång för länge sedan, eller kanske långt in i framtiden, en kung över Dockriket som hette Mr Punch. Mr Punch var en elak, självisk docka. Han gjorde mest sådant som han själv ansåg vara rätt, även om det skadade hans undersåtar. Dockorna som bodde i Dockstaden var olyckliga och ensamma. Mr Punch hade utfärdat ett dekret om att alla dockor som befann sig i Dockstaden var tvugna att vara glada hela tiden. De som inte gjorde som Mr Punch sade fick en påhälsning av Nötknäckarna. En samling dockor som glatt lydde Mr Punchs minsta vink. Bland Punchs pojkar fanns även de mest fruktade dockorna av dem alla, de dockorna som Punch skapade när han en natt smög in i Skaparens hus och slog ihjäl honom. De dockorna är gjorda av Skaparens eget kött…

Men Docklandet levde inte helt i elände. Bortom sjön av mjölk och kakor hade fröken Judy skapat en tillflykt som kallades Tillflykten. Ett ställe där dockorna kunde leva utan fruktan för Nötknäckarna. Det var nästan som Docklandet hade varit innan Mr Punch dödade Skaparen. Judys högst värderade ägodel, var en tår som hon fångat från Skaparens öga strax innan Mr Punch dödade honom. Med den hoppas hon kunna återuppliva Skaparen.

Ursprunglig post på discordia

164. Rotsystem

20KTP_Omslag_Idennaljuvasommartid

Martina satte ner nödfyren på marken och tryckte på knappen. Fyren skulle inte rädda expeditionen. Gustaf var helt förbi vad som skulle kunna kallas mänsklig, och så fort Martina var klar med förberedelserna tänkte hon injicera honom med sömnmedel och sedan giftampullerna de tagit med sig.

Hon skrev färdigt de anteckningar hon kunde. Högerarmen var obrukbar, så hon fick använda vänster, sedan inneslöt hon både anteckningar och nödfyr i ett hermetiskt förseglat plastskal, körde den sista filtrerade luften genom skalet och gick bort till Gustaf.
Han låg stilla på sin bädd. Det ryckte i de infekterade benen, men hans överkropp var fortfarande okej.

”Hej Gustaf” sade Martina och satte sig vid hans sida. ”Är du redo? Jag har förberett allt. Om de hittar oss… Vi kanske gjorde något bra i alla fall.” Gustaf tittade på henne, ögonen simmiga av all smärtstillande medicin. ”Om vi skall dö”, hans röst bröts och tårar rann ner för hans ansikte ”om vi skall dö kan vi i alla fall göra det utan masker?” Martina nickade. Hon tog av Gustaf dräkten, lät honom ta ett par andetag i den fria luften och stack nålen i hans hals. Sömnmedlet tog bara några minuter att verka, men infektionen spred sig snabbt utan filter. Ett andra nålstick gjorde slut på Gustafs plågor för gott.

Med tårarna rinnande gjorde Martina iordning en kemisk cocktail åt sig själv, och stack nålen i sin arm, sedan kröp även hon ur skyddsdräkten.

Till doften av gräs och nyutslagna lövverk somnade Martina för sista gången, hennes hand i Gustafs. Ett tunt lager sporer landade på hennes ansikte och snart var båda människorna borta, som de aldrig existerat.

Ursprunglig post på discordia

173. SachasuamanSavage Worlds of Solomon Kane

I den olidliga hettan och fuktigheten var det näst intill omöjligt att ta sig fram igenom djungeln som ledde upp till vägen mot Sachsahuaman. Spanjorerna, ledda av krigsherren och Conquistadoren Fernando Guerrero, kunde dock inte stanna. Deras uppdrag var allt för viktigt.

De hade äntligen hittat nyckeln som skulle leda dem in till rikedomarna och slutligen in i himmelriket. Guerrero smekte nästan omedvetet den röda kristallskalle som satt infattad i hans bröstplåt. Aztekernas relik hade visat sig vara ett fynd utan dess like. Smärtan i foten var ett litet pris att betala för Guds härlighet. Inkariket skulle falla. Och Guerrero var den som skulle se till att det hände.

Urpsrunglig post på discordia

Med reservation för ändringar

Naturligtvis är den här listan med reservation för ändringar och tillägg. Jag har tagit som vana att skriva äventyr direkt efter att jag recenserat något, så att jag skall ha spelet färskt i minnet när jag skriver.

Jag har också delat in sidan i flera delsidor för att det skall bli lättare att få en översikt.

Nr. 1 – 25
Nr. 26 – 50
Nr. 51 – 75
Nr. 76 – 100
Nr. 101 – 125
Nr. 126 – 150
Nr. 151 – 175 – du är här
Nr. 176 – 200
Nr. 201 – 230