Klicka på bilden för att läsa äventyret, eller högerklicka för att tanka hem det i PDF-format.

177. Dorian Donovan – Shadowrun

20KTP_Omslag_DorianDonovan

Det var vid sådana här tillfällen som Dorian Donovan älskade sitt själasörjande arbete. Den lilla orkfamiljen som numera var både klädd och mätt. Orkflickan som hostat i flera dagar lekte nöjt med det radband Dorian skänkt henne och när han reste sig för att gå greppade hon tag om hans ben och viskade ett blygt tack.

Donovan gick nöjd hemåt, men hans humör tog en vändning till det sämre när han såg att Takahashis hejdukar väntade på honom vid kyrkan.

“Svaret är fortfarande nej!” sade Donovan när han var inom hörhåll för de läderklädda busarna. “Säg åt Takahashi att leta någon annanstans.”

“Du känner Takahashi-sama” sade en av de unga kvinnorna i gänget. “Han tar vad han vill ha.”

Ursprunglig post på discordia

184. Herr Arnions penningar – Spelet om Morwhayle

20KTP_HerrArnionsPenningar

Det talades vitt och brett om mordbranden som skett några dagar tidigare i Morwhayles rikemanskvarter. Besvärjaren Arnion blev mördad, tillsammans med allt tjänstefolk och sin familj. De usla mördarna hade tänkt undkomma rättvisan genom att bränna ner Arnions hus, men branden upptäcktes innan den tagit sig, och med den även massakern som ägt rum i besvärjarens boning.

Bara en av de som bott i huset, tjänsteflickan Elsa, överlevde. Hennes berättelse är grym och vittnar om kallblodiga gärningsmän. Men värst är att mördarna kom över Arnions silvermynt, tre oansenliga små mynt med oanade krafter.
 
 

Ursprunglig post på discordia

189. Mjölkkonspirationen – Supergänget

“Nu får ni faktiskt vara tysta och dricka upp er mjölk!” Kemiingenjören Ing-Britt Berntsson dängde mjölkflaskan ifrån det näraliggande och ekologiskt hållbara mejeriet i bordet, vände sig bort för att plocka de inte fullt så ekologiska och miljömässiga pop-tartsen ur brödrosten.

När hon vände sig tillbaka tappade hon prompt både hakan och körsbärspop-tarts. Vid bordet satt nu två barn, tysta och raka på sina stolar.

Hur Ing-Britt än försökte kunde hon inte få dem att svara mer än enstavigt på tilltal. Överallt i Sverigge hände samma sak, och allt leder tillbaka till samma ekologiskt hållbara och näraliggande mejeri…

Urpsrunglig post på discordia

195. Det dödande memetTeknochock

I samma ögonblick som MaryJane pluggade in, fattade hon att det var kört. Hennes kropp i stolen började skaka och konvulsera. Det finns ingen väg tillbaka. Hon var fast i cyberrymden. MaryJanes ärrade kropp i sin tur låg bredvid stolen där den skakade ett tag och krampaktigt utstötte “nuh bah neh meh, nuh bah neh meh” tills dess att den förstått att medvetandet inte fanns kvar längre, och drog ett sista andetag och dog.

Minx hittade kroppen en dag senare och tog det som fanns i papplådan. Ett par timmar senare var Minx också död, hennes medvetande någonstans i cyberrymden, och memet var på väg någonannanstans.

Ute i världen spred sig memet bland cyberjockeyserna i alarmerande fart, och det som en gång varit dem slocknade en efter en i det gigantiska informationsnätverket.

Någonstans i den virtuella verkligheten växer ett fält med blommor som sakta vajar och sjunger en klagosång mot den djupblå himlen. Minx och MaryJane står bredvid varandra, digitaliserade i evigheten.

Ursprunglig post på discordia

Med reservation för ändringar

Naturligtvis är den här listan med reservation för ändringar och tillägg. Jag har tagit som vana att skriva äventyr direkt efter att jag recenserat något, så att jag skall ha spelet färskt i minnet när jag skriver.

Jag har också delat in sidan i flera delsidor för att det skall bli lättare att få en översikt.

Nr. 1 – 25
Nr. 26 – 50
Nr. 51 – 75
Nr. 76 – 100
Nr. 101 – 125
Nr. 126 – 150
Nr. 151 – 175
Nr. 176 – 200 – du är här
Nr. 201 – 230