Det här är bland det sötaste och mest grindiga jag sett. Sött därför att, hey, stora huvuden, små kroppar, stora ögon och grindigt (som i att grinda, att gnissla på, att upprepa samma sak om och om igen) för att jag har svårt att ta mig vidare i spelet utan att levla upp.

Farmville är ett dåligt exempel på hur ett spel kan använda sig av grind-mekaniken för att få folk att stanna kvar och spela det. Battleheart är ett bra exempel på samma sak.

I grund och botten är det ett mycket begränsat litet rollspel som helt enkelt har tagit de bitarna i rollspel som känns kul (och jag är lite ovillig att skriva det här, för jag tycker inte att rollspel bara är kul när man slåss) och sedan skalat bort allt annat. Det är ett progression och levelbaserat träd helt enkelt. Level designen är patetisk om man skall kolla på hur utrymmena ser ut, för det är bara en plätt där jag kan slåss. Monstren däremot är väl timeade och väl avpassade efter level på mina små gubbar. All strategi och det mesta tänket som jag lägger ner på Battleheart lägger jag ner på slagfältet och till viss del även i inventarieskärmen.

Det här är vad jag kan göra:

  • Slåss
  • Utrusta mig och uppgradera utrustning
  • Köpa ny utrustning
  • Lära mig nya skills (var femte level) och specca om redan existerande skills
  • Rekrytera nya små sötnosar med stora huvuden och små kroppar
  • Välja ut vilka av mina figgisar som skall följa med mig ut på slagfältet

That’s it. Allt är trädbaserat. Jag väljer skills i träd. Jag väljer vart jag vill gå och slåss i trädstruktur. Mycket linjärt spel. Och ändå är det så jääävla roligt. Det må vara på grund av att jag hostar som en gammal häst och har lite feber mellan treo-doseringarna, men det här är verkligen värt varenda krona det kostar att köpa. Jag fick det för 22 kr, men jag tror fullpriset är lite högre än så.

Jag är helt förälskad. Fullständigt bortblåst av detta lilla men ack så effektiva spel. Red Dead Redemption, släng dig i väggen (kanske inte riktigt, men nästan), det är är bara sååå himla fint det här spelet. Det finns till iPad, iPod Touch och iPhone. Jag vet inte riktigt hur det funkar på en liten skärm, men testa, testa. det ÄR så ljuvligt.

Fem söta små figurer med stora huvuden och små kroppar av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,