Jag trodde aldrig att jag skulle skriva “kärleken till PDF-rollspel” i en bloggpost. Min fasta övertygelse är fortfarande att rollspel är bäst på burk. Bok, alltså.

Men de senaste dagarnas hattande fram och tillbaka med mig som en stressad iller och recensioner som skall vara klara, förkylning, jobb och så vidare, så har PDF-versionen som medlevereras med otaliga rollspel nuförtiden varit en livräddare. Till saken hör också att jag har både iPad och iPhone. Båda fungerar som läsverktyg, även om kvalitetsskillnaden mellan iPhone och iPad borde vara ganska uppenbar. Nog för att jag själv skriver och kan läsa liten text, men iPaden är perfekt storlek på skärm för att inte bara läsa utan även för att få en översikt över vad jag läser.

Det jag till största delen vill uttrycka är dock ren kärlek till de brava själar som upplåter sina alster via Creative Commons och uppmuntrar fan-baserat material. Jag själv är mycket förtjust i CC (det mesta jag skriver hamnar under en CC-licens) och jag tycker att det är ett bra sätt att kunna dela med sig av material och ändå kunna bestämma hur fritt materialet skall vara.

För min del – förutsatt att det inte händer något revolutionerande, som exempelvis att man kan ladda en digital text i en analog bok – så kommer böcker alltid att vara en del av mitt liv, så är det bara (till flyttgubbarnas och min familjs förtret), och digitalversionen av texter jag inhandlar kommer alltid att följas av analogversionen, men nyttan av att ha texten digitalt är stor. Istället för att dra med mig HELA Pelgrane Press samlade verk (drygt 20-talet böcker och moduler) kan jag ta en iPad och läsa på tunnelbanan.

Jag vet, det här ger lite reklamvibbar. Jag skyller på att jag är sjuk.

Lite nyttigt stuff:
Indie Press Revolution – pålitlig boutique med det mesta i lager, nackdelen är de långa leveranstiderna
Leisure Games – snabb leverans, intressanta titlar (däribland är de ett av ett fåtal som har Kagematsu) och trevlig, trevlig personal. Jättebra shop.
SF-bokhandeln – svensk shop med otroligt mycket bra grejer. De har dragit ner på rollspelen, men det finns ändå mycket att gå och titta på i deras affärer som finns i Malmö, Göteborg och Stockholm.
Goblin Games – här kan vi snacka roliga rollspel. Jag har hittat otaliga guldklimpar här, bland annat Etherscope. De brukar ta in Goodman Games-grejer, vilket jag personligen tycker är suveränt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,