Om ca en och en halv timme åker jag ner till Skåne och min “hemstad” Malmö – Malmö har alltid varit hemma för mig, ända sedan jag tillbringade mina år på Universitetet där – och Nordic Game Conference.

Jag skall prata i en paneldebatt tillsammans med Petter Sydow ifrån Massive och Patrick Liu ifrån EA DICE om hur man som producent leder kreativa människor. På bloggen skulle jag säga “med mycket tålamod och en cattle prod”, men det representerar inte Avalanches syn på saken*. Jag är lite nervös, för min fantastiska före detta chef har lovat att sitta och bua i publiken, och jag är inte helt bekväm med att uttala mig så generaliserande som det gärna blir i en debattpanel när jag egentligen inte har jobbat med produktion mer än ett och ett halvt år, men det är nack- eller fördelen med att vara “känd” inom spelbranschen. Jag syns eftersom jag är en av få kvinnor som jobbar med det här. Och jag hörs eftersom jag vägrar hålla käften.

PRODUCERS ON HOW TO LEAD CREATIVES
In a moderated session, producers from three of Sweden’s largest game studios will give their views on how to lead in order to create a balance between creativity and a structured work environment. They will unveil their strategies for building a working culture where responsibility, expectations and knowledge development can be managed succesfully.

With Patrick Liu, Senior Producer, EA/DICE, Petter Sydow, Producer, Ubisoft Massive, and Åsa Roos, Producer, Avalanche Studios

Moderated by Ann-Sofie Sydow, Headmaster, The Game Assembly
Room Oslo, 24 May, 15:00-16:00

Vilket påminner mig om att Pernilla Alexandersson ifrån AddGender kommer att hålla ett föredrag om jämlikhet strax innan mig, så jag hoppas jag hinner se det. Hon kommer att prata om att krossa myter runt kvinnor, jämlikhet och gaming. Det är ett absolut måste att se. Jag tänker göra det i alla fall, om jag hinner dit.

REVEALING MYTHS ABOUT GENDER EQUALITY AND GAMING
In most workplaces and educational institutions in the gaming industry the gender representation is unbalanced. Many people are debating about what this fact depends on, and what the consequences are. The truth is that gender equal companies has higher margins than unequal. Reveal the myths and take the lead!

With Pernilla Alexandersson, Gender Equality Cons, Add Gender

Room Helsinki, 24 May, 14:00-14:45

I övrigt skall jag ägna den långa tågresan ner till att sitta och skriva klart texten för nyckelringsrollspelet så att jag kan ge den till Dante och vi kan gå i tryck, det blir skissande på lite ikoner och det blir allmänt puttrande som jag inte hunnit med eftersom vi haft en massiv leverans på jobbet. Det skall bli skönt att trava runt i Malmö igen. Jag vill gå till Lilla Torg och äta god mat och ströva runt i innerstaden och insupa atmosfären av gamla goa Malmö. Det är stor kärlek.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

_____________________
* Inte min heller egentligen, men ironi är roligt.