Dragon Age: Origins är mest en slump. Hemma hos mig i alla fall. Jag köpte min slimmade PS3 och fick det på köpet tillsammans med Little Big Planet.

I paketet som jag köpte låg också en redemption-kod för Shale, eller The Stone Guardian som golemen kallas på coolt gamerspråk. Och Shale är fantastiskt rolig. I paketet The Stone Guardian följer dels Shale med, en spelbar ickespelarperson och en personlig quest i the Deep Roads med sagda Shale. Det är mycket innehåll för pengarna, med andra ord. Särskilt när jag tar en titt på vad Shale faktiskt för med sig in i gameplayet.

Eftersom det här inlägget innehåller lite spoilers utfärdas härmed en spoilervarning. Vill du uppleva Shale på egen hand så rekommenderar jag verkligen att skaffa The Stone Guardian om du inte redan gjort det.

Det börjar redan när man hämtar henom i byn Honnleath, där hen stått i trettio år och tittat på byborna runtomkring. Första mötet med henom är en veritabel fest av sarkasmer. Shale är både vältalig och vass, en riktigt överlägsen person. Hen är fobisk mot fåglar, vilket är ett personlighetsdrag som är rätt intressant, eftersom det spelas hårt just på hens skräck och avsky mot de bevingade varelserna. Det syns som sagt redan när vi trampar ut ur Honnleith.

Underbart. Och det blir som sagt bara bättre. Shale är en snabbtänkt, arrogant, överlägsen och ack så rolig person att ha med på mina äventyr. Särskilt kul blir det mellan Zevran och Shale, eftersom Zevran är en Crow, en kråka. Diskussionerna går höga, och jag njuter som sagt av varje sekund. Men det är svårt att sätta fingret exakt på vad Shale för med sig. Det är bättre att uppleva hen själv. Har du en kod du inte dragit nytta av, så gör det. Shale tillför så enormt mycket till spelet.

Fem kycklingar av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,