Nu har jag i princip lämnat över tryckdetaljerna till min orginalare Dante, som i detta nu (nåja, kanske inte just precis exakt nu) håller på att ta in offerter från tryckerier. Det har gått lite långsamt med att få in dem, förmodligen för att det är en så liten trycksak att det inte betalar sig i någon högre grad att trycka projektet, men det börjar droppa in lite i alla fall.

Enligt FundedByMe har det dessutom hänt någon form av datorhaveri, så jag har ännu inte fått pengarna, men det verkar vara på gång i alla fall, så just nu handlar det mest om att vänta. Så fort allt är på plats och vi har en offert så är det dags att trycka på knappen för tillverkning. Sekunden det händer så tänker jag lägga upp en post på discordia om det och då öppnar jag också upp för att förhandsbeställa rollspelet.

I övrigt händer inte så mycket på discordiafronten. Jag spelar fortfarande Diablo 3 och skall väl försöka avsluta det i helgen, och jag har börjat läsa Svavelvinter, rollspelet ifrån Fria Ligan som baserar sig på Erik Granströms kampanj i Marjura som släpptes för ack så många år sedan nu. Jag minns att vi släpade kvicksilver mellan Marjura och Kandra och tjänade grova pengar, drog oss tillbaka och köpte ett kungarike. Kungariken är bra.

Jag har tappat min inspiration att skriva, både äventyr och bloggposter. Till viss del beror det nog på den brist på uppskattning jag upplever att jag får för äventyren. Det är ytterst sällan någon kommenterar på dem och jag kan inte se hur ofta de har tankats hem, så jag vet inte om någon spelar dem överhuvudtaget och om de inte kommer till nytta är det ju bara för mig jag skriver dem och jag spelar knappt rollspel längre. Till viss del handlar det också om trötthet. Jag är oerhört trött nu och det finns inte många områden i livet som ger mig energi istället för att stjäla energi ifrån mig. Eller snarare det finns inga områden i livet som ger mig energi. Allt kostar på. Det är förmodligen bara en period som jag måste gå igenom, men tills dess är den lilla energi jag har mycket värdefull för mig. Tyvärr har jag hamnat i diskussioner som gör mig än mer nedslagen, till exempel de vidriga eruptioner av misogyni som förekommer i spelkulturkretsar just nu. Anita Sarkeesian håller på med ett Kickstarterprojekt om kvinnor vs tropes (ung stereotyper) i spel. Jag har läst mycket om det och det gör mig både trött och ledsen att ha jobbat inom branschen i 12 år och inte sett någon nämnvärd förbättring, utom möjligtvis en ökad medvetenhet. Men trollen är desamma. Det är många som påkallar min uppmärksamhet runt det här och hoppas att jag skall skriva något om det men jag orkar helt enkelt inte just nu. Jag har sett alla booth babe tweets, jag har läst om det på Google+, jag har fått era tips, men jag orkar inte reagera och skriva något vettigt.

En annan diskussion som jag har fört via mail och twitter är den om mitt nyckelringsrollspel och att jag inte kommer att lägga ut det under Creative Commons. Det är något jag har fått kritik för eftersom de som diskuterat det med mig “trodde att allt jag gjorde var commonslicensierat” ungefär. De jag har pratat med har också sagt att om de hade vetat att jag inte skulle lägga ut rollspelet under CC-licens så skulle de aldrig crowdfundat projektet. De där små jabbarna har återkommit under veckorna och jag är besviken på den reaktionen. Under hela mitt liv har jag gjort grejer gratis och fritt att distribuera vidare i den mån det har gått för rollspelskulturen i Sverige. Av någon slags missriktad skuldkänsla så vill jag poängtera att jag har givit av min tid under många år, utöver allt det jag skrivit som förr eller senare distribuerats gratis på nätet.

Jag var rollspelsansvarig på SydCon mellan 1998 – 2000 och 2001 var jag general för konventet. Efter det tillbringade jag ett par år som rollspelsansvarig på GothCon och har även jobbat med Stockholms spelkonvent. Det är möjligt att herrarna som anser att jag skall licensiera ut allt jag gör i ett remixbart format inte inser hur oerhört demoraliserande det är för mig att få höra att min tid och mina idéer borde finnas tillgängliga gratis när det är precis det jag gjort under en lång, lång tid. Nyckelringsrollspelet är det enda undantaget. Att då få “du borde” kastat i ansiktet på mig är inte särskilt uppmuntrande. Tvärtom får det mig att vilja sluta dela med mig av mina alster och att sluta tillverka dem överhuvudtaget.

För er som är intresserade kan ni hitta 41 äventyr i kortform här på bloggen i form av 20.000-teckenprojektet, och utöver det finns det även sju fullängdsäventyr på min systersite devilkitten.nu. Tyvärr har devilkitten.se gått ner, men jag har mängder av text även där som jag tidigare haft tillgänglig för nedladdning. För att inte nämna allt som du kan hitta under nedladdningsbart här på discordia. Där finns föreläsningar, rollspelsmaterial, allt möjligt som har tagit oerhört mycket av min tid att sammanställa. Allt det är gratis, remixbart och licensierat under Creative Commons.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,