Jag är helt golvad. FundedByMe-projektet har redan nått 225% finansiering och det betyder att jag skulle kunna utöka rollspelet med fler färgsidor. Jag har också starka tankar på att göra en specialkarta enbart för lyxutgåvan, men jag skall prata med mina tryckproffs Tove och Anders om det innan jag tar ett beslut. Eventuellt blir det en specialkartong. Eller så ber jag ett proffs om hjälp med layouten och betalar för det (Dante, jag tittar på dig!). Det återstår att se. Ett par andra projekt som snurrar i huvudet på mig är huruvida jag skall ge ut 20.000-teckenprojektet eller lägga undan till Rollspelshandboken som har legat i träda ett tag. Jag har lite personliga problem, så jag vill inte ta mig vatten över huvudet redan på idéstadiet. En sak i taget.

Piruett har skrivit snällt om Nyckelringsrollspelet, och jag känner mig ärad över att få gnugga axlarna med så fina projekt som Magnus stöttar. Så ärad att jag faktiskt smet in på Shadowrunprojektet och lade mina presumtiva whisky- och vinpengar på det. Tack för de vänliga orden och tack för tipsen.

Det som ligger närmast i tiden för Nyckelringsrollspelet är den betaversion som jag arbetar på nu. Det är en transkription av nyckelringsrollspelets handskrivna text. Det lär inte ta mer än någon dag att transkribera, eftersom det handlar om drygt 70 mycket små sidor text. Men det ställer också krav på tydlighet och vissa bitar känns mindre tydliga än andra. Vilket är orsaken till att jag vill ha betatestare som läser, spelar och ger mig feedback på hur tydligt eller otydligt rollspelet är. Det handlar så klart även om konsekvens i texten och regelsystemet. När jag skriver för hand tar det ofta lång tid ifrån textens början till textens slut och det innebär att jag inte har översikt över vad jag tänkte till att börja med och måste gå tillbaka och läsa om. Lyckligtvis har lite av den processen blivit omhändertagen av att jag skrivit fem handskrivna exemplar av rollspelet och en handskriven förlaga.

Har jag nämnt att jag gillar att pyssla?

Egentligen borde jag inte gå in på hur medier förändrar tankesätt men jag gör det ändå. Jag skriver för hand för det mesta. Anledningen till att jag gör det är för att jag har en långsam analytisk process. Jag är rätt smart, men bara om jag får tid på mig att reda ut saker innan jag lägger fram en teori. Särskilt när det handlar om texter jag skriver. Analyserar jag andras texter går det fortare, i synnerhet om det handlar om spel och speldesign, vilket så klart är tacksamt.

Men om det är jag själv som skrivit så har jag ingen distans till texten, om jag inte genom skrivprocessen ger mig distans till texten. Jag vet. Mysko. Nackdelen med att vara kreativ och analytisk är att jag tillbringar minst lika mycket tid med att analysera min process som jag tillbringar med att vara kreativ. Nåväl, det var inte det jag skulle prata om.

Betaversionen av Nyckelringsrollspelet kommer att finnas tillgänglig någon gång imorgon, det är i alla fall min förhoppning. Jag har också lagt upp en ny sida här på discordia som heter Nyckelringsrollspelet. Där hittar du allt som rör rollspelet, inklusive en växande lista på bidragsgivare.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,