Den fruktansvärda kärleken till Benjamin White är det andra äventyret i serien 20.000 tecken. Äventyret är till D20-versionen av Adventure.

20KTP_Omslag_DfktBW

Edit: På begäran lägger jag även upp en stämningstext till äventyret här:

I det skumma ljuset var statyn nästan levande i sin graciösa skönhet. Miriam McMahon lyfte försiktigt upp den uråldriga stenen, formad som en gravid kvinna. “Jag har hittat den! Telegrafera Mr. White. Den är gjord i sten, någon form av halvädelsten. Inanna kanske, eller Astarte. Jag behöver bättre ljus för att se ordentligt.”

Utanför lertemplet utbröt en febril aktivitet. McMahon hade hittat artefakten de letat efter så länge. Kronan i Benjamin Whites extensiva samling.

Fem månader senare springer en märkbart gravid Miriam McMahon genom New Yorks gator mitt i natten. Barfota, kall och smutsig kämpar hon sig framåt mot närmsta polisstation, hela tiden med blickar bakåt som om hon vore förföljd. Hennes berättelse, när den en gång blir hörd, väcker förbluffan, misstro och missnöje. Men Miriam McMahon är Miriam McMahon, och snart vilar den utmattade kvinnan säkert i en improviserad säng. I det skumma ljuset liknar hon den artefakt hon själv var med och grävde fram.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,