Det finns något särskilt med att läsa Tove Bengtssons och Kerstin Alex recensioner på Svenska Dagbladet respektive Aftonbladet. Det heter “kommentarsfältet”. Det är lustigt* hur de alltid urartar i värsta troglodytresonemangen, med kommentatörer som med skrämselhickan i halsen måste påpeka att det är sexism och könsrollsuppfostran att anmärka på sexism i spel. Eller att använda hen som ett könsneutralt pronomen.

Att människor, förlåt, nu tillskriver jag dem lite väl hög status på evolutionskedjan, jag menar så klart troglodyter, har så svårt att inse att med nya perspektiv kommer nya krav att de till och med går till personangrepp på Tove och Kerstin tycker jag är rent bedrövligt. Det jag menar med nya perspektiv och nya krav är att spel börjar öppna sig för en ny publik – tack och lov med tanke på att spelförsäljningen dippar och förlag och utvecklare står med hakan nere vid fötterna och inte vet hur de skall kunna gå med vinst längre – och med det följer *tadaaa* förändring.

Förändring kräver att du – ja du – omvärderar din omvärld och dina uppfattningar om din omvärld. Det är jävligt svårt att göra det. Det är besvärligt. Det gör ont, det kräver en viss beslutsamhet. Men grottkrälartroglodyterna i kommentarsfälten är hopplöst föråldrade och vill inte förändra sig, så istället spyr de galla över de som kommer med fräscha och i många fall insiktsfulla perspektiv på tillvaron.

Normalt sett är jag inte så här pissed off, men jag har tillbringat större delen av mitt liv i det här sexistiska skitträsket som kallas spelkulturen, och jag är jävligt arg på att jag inte får lov att delta på mina egna villkor, utan måste anpassa mig för några skitskallar som tror att deras sätt att se på spel och på verkligheten är helig. Ni har rätt till era åsikter (även om de är föråldrade, sexistiska och bakåtsträvande). Men ni har fan inte rätt att bestraffa andra människor för deras åsikter och deras insikter. Gör hela spelsverige en tjänst. Håll käften nästa gång och fundera på om det kanske inte ligger något i det Tove och Kerstin säger.

Muppar.

______________________
* Inte lustigt ha-ha, utan snarare lustigt WTF? WTFF?

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,