Den här posten är faktiskt vagt relaterad till spel. Fel, den är starkt relaterad till spel, men kanske inte riktigt på ett plan som jag brukar skriva om. Jag är, som vanligt, involverad i första urvalet av studenter som skall komma på intervju till Futuregames Academy i Stockholm. Jag har en hel kasse full med inträdesprov med mig hem och ser fram emot att plocka fram ännu en kull med duktiga studenter. Jag har inte misslyckats hittills. Tycker jag i alla fall. Det här sammanfaller olyckligtvis med Geek Girl Meetup, vilket innebär att jag – istället för att lyssna på intressanta föreläsningar – att spendera söndagen med urval. Det är för mig ett av de viktigaste processerna för den kommande årskursen.

På Geek Girl Meetup, där jag är hela lördagen, skall jag hålla en föreläsning om speldesign. Det är en nybörjarkurs, kan man säga, en kort inblick i hur jag arbetar som speldesigner. En prezi finns att avnjuta (i skrivande stund är den under arbete), och jag tror att föreläsningen kommer att streamas.

Det jag kommer att prata om i första hand är lite vad spel är, varför vi spelar och så vidare eftersom det ligger till grund för hela yrket. Det är svårt att vara för ytlig. Och det är svårt att hålla sig kort. Än så länge har jag klippt kraftigt i föreläsningen, och jag är fortfarande inte klar. Men en sak står klar i vilket fall som helst. Jag älskar min iPad.

Jag håller också på att fila på lite texter till bloggen, och nu kommer jag att nörda ner mig rejält. En av dem är lite inaktuell, eftersom den har att göra med min förväntan på att DA2 skall få en uppföljare, och det är redan avslöjat. Damn you BioWare.

Utöver det fortsätter mitt arbete med mina rollspel och rollspelshandboken, som lär vara klar i slutet på sommaren. Jag vill ha den i födelsedagspresent av mig själv.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,