Jag tänkte vara lite besserwissig och göra en kort analys på ett omslag till ett rollspel. Det här kan mycket väl utökas till andra spel efterhand, eller så blir det här den enda jag gör. Det beror på ork och lust helt enkelt.

Första omslag till rakning heter Dead Reign och är ett zombieapokalypsrollspel. Låt oss kolla på omslaget.

Dead Reign cover

Dead Reign omslag


Klicka på bilden för att få se den i sin helhet.

På ytan är det här en klassisk zombiebild. Två människor som håller på att överväldigas av en flod av zombies som, får man förmoda, tänker äta upp dem. Vi börjar med det uppenbara. Alla zombies attackerar kvinnan. ALLA zombies på bilden attackerar kvinnan. Här finns det två ätbara personer, en med skägg och en utan, och alla zombies tycker att skägglösa personer smakar bättre.

Steg två i det uppenbara. Alla zombies utom en är män. Några som inte har ett ansikte KAN vara kvinnor. Om vi är snälla i vår tolkning, men det finns bara en zombie som verkligen ser ut som en kvinna. Guess what? Hon har inga ARMAR. Kom igen!

Det här blir än mer beklämmande när man tittar på bilden och ser att – häpp – alla övriga zombies som visar armar har relativt starka och hälsosamma armar. Inga fingrar som saknas, inga stumpar.

Steg tre, som att det här inte var nog, kolla på riktningen i bilden. Direktzoom på kvinnans skräckslagna ansikte. Eller hennes nästan blottade bröst. Mannen, å sin sida, ser inte alls lika skräckslagen ut. Men det kanske inte är så konstigt. Han smakar ju enligt zombies inte gott alls.

Slutsatser? Kvinnor i Dead Reign är offer. Och när de varit offer och blivit zombies är de tandlösa zombies. Eller i alla fall inte särskilt farliga zombies. Och just det. Kvinnor – när de är offer – har gärna kläder som blottar bysten på sig.

Intressanr?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,