Recensionen publicerades i speltidningen Fenix nr 2 2010.

Det första kortet som möter mig när jag öppnar det nya Battle packet till Warhammer Invasion är Bule, Lord of Pus. Det känns bra på något underligt sätt, sätter liksom en bra nivå på mina förväntningar. Nu kan man kanske tro att det är negativa förväntningar, men eftersom Bule, Lord of Pus är kaos och kaos är en trevlig lek i Warhammer Invasion, så kanske det lättar upp stämningen.

Path of the Zealot är det andra Battle packet i Corruption-serien, och det innehåller 40 nya kort. Det som är positivt med den här högen med kort är att det på utsidan står vilka kort som ingår i leken jag köper. I just den här förpackningen ligger kort 21 – 40.

Battle packen kommer ett i månaden, och de är avsedda att skapa någon form av kampanjkänsla i spelet. The Corruption Cycle har ett starkt inslag av Skaven – faktum är att det handlar nästan uteslutande om Skaven – men eftersom det här är det andra packet i en serie om tre är det svårt att ge en bra bild av hur den här kampanjkänslan fungerar. Om jag skall döma av stämningen i spelet i övrigt, så lär det fungera bra. Fantasy Flight har ju som sagt gjort ett utmärkt arbete med just den biten i Warhammer Invasion-spelet. Det är möjligt att det kräver en del fantasi utöver korten, men vilken spelare skulle beteckna sig som fantasilös? Det skall bli intressant att se om Fantasy Flight följer upp kampanjidén även vad det gäller questkorten. Det är ett utmärkt medium för storytelling i kortspelet.

Mitt första intryck av Battle packen, innan jag visste vad det innebar, var att man skulle kunna köpa packs som var viktade mot en viss ras (och därigenom ett visst spelsätt), men det visade sig vara fel. Istället ingår i just det här packet tre units till dvärgar och orcher och fyra units till imperiet och kaos. Ovan nämnda Bule, Lord of Pus är en dylik.

På det stora hela ser det bra ut. Mitt förra klagomål vad det gällde Warhammer Invasion var ju centrerat just omkring bristen på unit-kort, och den här expansionen gör en del för att avhjälpa det problemet.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,