Origin8 som jag ju har pratat tidigare i om i samband med SpaceStation som är ett utmärkt Tower Defense-spel. Jag har nu hittat resten av deras serie på iPhone, i mitt desperata försök att rota reda på ett bra Tower Defense som jag inte redan spelat femhundra gånger.

Sentinel 3 är uppföljaren till två andra Sentinelspel som utspelat sig på Mars och på jorden, men till skillnad från de Sentinelspelen (som jag också spelat, men som jag inte tyckte särskilt mycket om) så är Sentinel 3 lite mer intressant, samtidigt som det känns som att Origin8 har gjort det lite väl komplicerat. Sentinel 3 utspelar sig på rymdvarelsernas hemplanet. Det är liksom dags att hämnas på alla attacker, och som vi har lärt oss från filmer som Starship Trooper är det jättebra att åka till utomjordingarnas hemplanet.

Sentinel 3 har specifika banor för utomjordingarna att knata omkring i, precis som tidigare Sentinel-spel och jag är inte helt förtjust i den statiska level designen. En del av charmen med Tower Defense är annars att det finns öppna ytor – så klart med vissa begränsningar – som jag som spelare kan boxa in och bygga ihop till en trevlig dödsfälla för fienden. Att ta den egenskapen ifrån spelaren är lite elakt, tycker jag.

Det som tilltalar mig – och som samtidigt gör att jag tycker att Sentinel 3 är lite klyddigt – är uppgraderingssystemet. Numera får min spelarperson – kommendören – särskilda egenskaper när jag betalar för dem, och jag måste betala för att skaffa mig fler weapon slots, särskilda egenskaper och så vidare. Jag är också levelbegränsad för vissa inköp, och de levelbegränsningarna påverkar också hur snabbt jag stiger i level. Det betyder att om jag levlar upp fort, så får jag köpa vissa grejer tidigare, vilket i sin tur leder till att om jag spelar dåligt så tar det lång tid innan jag kan köpa turrets som gör att jag kan spela bättre. Jag måste alltså spela bra i början av spelet så att jag kan skaffa mig ett försprång för att kunna spela bra längre fram. Nåja.

Sentinel 3 är inte min kopp Tower Defense-te. Det är lite för styrt och lite för komplicerat och omständligt för att jag skall känna mig helt bekväm med det. Det betytder dock inte att det är ett dåligt spel. Det passar bara inte mig.

Tre utomjordingar av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,