20KTP_Omslag_Djupet

Djupet är 61 på listan och det 72:a äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet. Äventyret är skrivet för Dunder och Drakar, men det är inte ett typiskt äventyr, tror jag. Moralkakor och body horror ingår utan extra kostnad.

Uppståndelsen var stor när borgmästaren i byn kom dragandes på ett koboldlik genomstunget med ett tiotal pilar. Den silvergruva som låg strax utanför hade alltså som gruvarbetarna sagt blivit kidnappad av ohyran.

En av de modigare kvinnorna i byn tog ett steg framåt och spottade på liket som låg ovärdigt uppslängt på kärran. Fler och fler av de närvarande började skända koboldkroppen. De drog, slet och sparkade den döda.

Åtminstone fram tills dess att ett litet huvud tittade fram från den dödas kropp. En svag koboldunge låg i vad byborna nu förstod var den döda moderns famn. Med stora, runda ögon såg sig den lilla grottvarelsen om och sedan brast den ut så mänsklig att de som tidigare misshandlat kroppen nu kände djup skam. En av gruvarbetarnas fruar marscherade fram, maken i släptåg.

”Skäms” sade hon och plockade upp den vettskrämda koboldungen i famnen. ”Skäms ni fina människor i Hofburg!”