Jag är i Redcliffe och har precis besegrat monstren som har vällt ner för slottsvägarna. Innan dess lyckades jag flirta med Bann Teagan. Vilka avenyer som öppnar sig!

Däremot borde jag ha satsat mer på Persuasion innan jag gick in i byn. Jag fick vare sig amuletter av Mother Hannah eller the Green Blade, båda hade varit välkomna tillskott i både kassa och arsenal. Jag brukar alltid satsa en hel del på Persuasion, för det visar sig allt som oftast att det är en bra egenskap att ha, men den här gången satte jag den åt sidan för att kunna göra fällor. Jag tänker inte göra om det misstaget igen. Jag skulle kunna spela om Redcliffe, men samtidigt så känns det som ett par onödiga timmar att lägga extra på att jag inte fick tag på ett svärd, eftersom det var det enda som hände som jag inte riktigt gillar.

Nu måste jag bara komma ihåg att rädda Valena, och att välja rätt personer för Redcliffe Castle. Jag är inte säker på att jag vill släppa lös Jowan från fängelsehålorna, men om jag inte gör det kanske jag måste döda Connor, och det vill jag inte.

Det som dock visar sig i Origins är något jag inte har tänkt på ur ett vidare perspektiv. Leliana. Hon är inte alls den militanta krigarnunnan i Origins som hon senare blir i Dragon Age II. Det här är ju också delvis en anledning till varför jag spelar Origins igen, och i förlängningen Awakening. Jag är en analytisk person, och vill veta hur konsekventa BioWare varit i sitt personbeskrivande. Därmed inte sagt att människor inte kan ändra på sig.

Det roligaste hittills är ändå dialogen som uppstår mellan vakten vid Lake Calenhad och Leliana som jag aldrig har hört förut. Leliana förklarar att hon är en poetissa och vakten blir mer eller mindre till sig i trasorna över det. Jag brukar alltid vara tvungen att köra Circle of Mages innan jag blir klar med Redcliffe, för jag vill inte döda Connor. The Fade väntar och det är den värsta biten i alltihop. Den tar tid och känns tråkig. Det enda som väger upp är alla gratisegenskaper jag får.

Mitt flirtande med Alistair går långsamt. Det är knivigt när jag inte vill ge några gåvor till honom. Leliana däremot, föll mig om halsen ganska omgående. Jag har fortfarande inte träffat Zevran, men det kommer. Så jag har tre följeslagare kvar att värva. Zevran, Oghren och Wynne. Och Shale så klart, men Shale är ett DLC, så han räknas inte.

Jag är nio timmar in i spelet och större delen återstår. Jag undrar om jag kommer att lyckas ta mig upp till level 25 den här gången? Återstår att se.