Jag överlevde Lost in Dreams. Det är nog den enda delen av Origins som jag verkligen spelar för att bli av med, och de attributpoäng jag får när jag drar igenom den här delen av spelet känns som en klen tröst i sammanhanget.

Jag önskar att jag hade väntat tills dess att jag hade hämtat Zevran, för jag hade velat ta med honom in i drömmen, men eftersom jag agerar enligt principen”bli av med skiten”, så gör jag Circle of Magi precis efter första delen av Redcliffe för att kunna rädda Connor. Som för övrigt är helt olidlig.

Jag vågade inte lita på att jag skulle få reda på att jag kunde frita Connor utan Jowan, så jag släppte lös honom, mycket till Morrigans uppenbara glädje. Det som gör mig något bekymrad är att jag trots att jag föresatt mig att spela annorlunda så gör jag inte det. Samma gamla hjulspår, om än något nya dialogval.

Nåväl. Nästa anhalt var Denerim där jag träffade på Genitivis tjänare. Jag säger så klart Genitivis tjänare, men det var ju inte Weylon egentligen. Fast det “vet” inte Gueryn. Än. Nästa anhalt efter Denerim är Sulcher Pass och så klart så blir jag överfallen av Zevran och hans Antiviska Kråkor precis när jag skall ta mig dit. Sagt och gjort, Zevran besegras, jag får kontrollstaven till Golemen och jag har haft ett Grimoireprat med Morrigan och ett familjeprat med Alistair.

I och med att jag har gjort klart Circle of Magi – med undantag för ett par småquests som jag inte har slutfört än – så har jag också Wynne i sällskapet. Nu saknas bara Oghren, och det kan gott få dröja, tycker jag. Jag gör Brecilian Forest först, följt av Return to Ostagar och Warden’s Keep innan jag ger mig ner i Deep Roads. Oghren är inte särskilt lockande.

Honnleath är genomspelat och jag släppte inte lös demonen den här gången heller. Jag är en sådan liten goody two shoes. Skall försöka använda Lelianas talang att stjäla lite mer, särskilt bland adeln i Denerim och Orzammar. Jag har spelat nära femton timmar och bara kommit en fjärdedel av vägen. Min längtan efter Awakening – som jag bara spelat en gång – är påtaglig.