Om det nu var någon som hade några som helst tvivel om att Kratos är en riktig hejdundrande karlakarl, så kan vi lägga de tvivlen till ro, tror jag bestämt. Tack vare truthlaser finns nu sexscenen i God of War III att beskåda på YouTube.

Och vilken sexscen det är sedan.

Låt oss bryta ner den i all sin heterosexuella male gazeifierade härlighet.

När Kratos, så klart utan att knacka – En Riktig Man Knackar Inte (och respekterar inte heller kvinnors gränser, eller hur? Det är ju en direkt följd av att kvinnor inte är kvinnor, utan objekt) – kliver in på Afrodites kammare hittar han henne i sängen med två kvinnor.

De här två damerna, lättklädda och uppenbarligen heta på Afrodite, blir genast bortkörda när Kratos kliver in. Kvinnor kan trots allt inte ersätta en riktig man. Och enligt Afrodite är Kratos en riktig man. “Do you know how long it’s been since a real man came into my chambers?” Kratos är lite tveksam först (kommer ni ihåg? Kvinnor står mellan mannen och äventyret, hon är frestelsen mannen skall undvika), men vem hade inte hoppat på en dam som i princip fläker ut sig? För det är ju också så att män inte kan stå emot en halvnaken kvinna, eller hur?

Det visas inget “riktigt” sex i filmen, utom möjligtvis den lesbiska passusen som går ut på att de två brudarna som var med i Afrodites säng står och är avundssjuka på att Kratos sätter på Afrodite och inte dem – beundra mannen för hans sexuella erövringar – men blir (av spelarens input får man förmoda) lite kåta själva och börjar smeka varandra på olika sätt. Allt det här utgår ifrån att spelet antar att det är en man som sitter bakom spakarna. Sättet kameran zoomar in på kvinnornas kroppar, hur kvinnorna själva rör sig utgår ifrån ett manligt sätt att se på kvinnor.

Kratos själv är ju ett extremt exempel på manlig manlighet, han definieras helt av sin styrka och sina vapen (undrar om han tar av sig dem när han har sex? Man får hoppas det…) medan kvinnorna är ett exempel på det enda vapen de har – SEX

Vad jag tycker om sexscenen?
Ett ord:

Pinsam

(Därmed inte sagt att den med största säkerhet är upphetsande för någon, och det ÄR berömvärt att spelutvecklarna försöker hitta en form för lite vuxnare interaktioner i spelen, men det hade kanske varit bättre att skippa den konventionella porrsörjan.)

Filmen hittade jag genom @xboxflickan och @Chrishka.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,